Δεν προλαβαίνει να σβήσει μια «φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ και ανάβει άλλη…




Μετά τα όσα συνέβησαν με το θέμα της μετανάστευσης, διχασμός επικρατεί ανοικτά και για τις πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει κάνει άνω-κάτω την κυβέρνηση και το κόμμα με τις απόψεις που εξέφρασε για την εγκυρότητα διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία χωρίς να παρίστανται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος, τις διαφωνίες τους στις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασαν ήδη ανοιχτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο Γαβριήλ Σακελαρίδης.

Φίλης: Προσωπική της άποψη

Ως προσωπική άποψη της κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την επίμαχη δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Πήρε μάλιστα σαφείς αποστάσεις από την πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας πως στην προηγούμενη Βουλή υπήρχε μια ομόφωνη συμφωνία των κομμάτων να μην είναι όρος λειτουργίας της η συμμετοχή των χρυσαυγιτών υποδίκων.

«Δεν συμμερίζομαι, προσωπικά, την άποψη ότι πρέπει να προσμετράμε για την εγκυρότητα μιας ψηφοφορίας στη Βουλή την ψήφο των παρόντων ή των απόντων βουλευτών», δήλωσε σχετικά με το θέμα.

Σκουρλέτης: Αδυνατώ να καταλάβω

Σε ανάλογο μήκος κύματος, την αντίθεσή του εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω αυτή την προσέγγιση και θα ήθελα να παρουσιαστεί ένας προβληματισμός και κάποια επιχειρήματα σε μεγαλύτερο βάθος από την ίδια προφανώς» δήλωσε ο μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου με τέτοιες τοποθετήσεις υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της, απάντησε ότι ναι μεν «είναι ένα πολιτικό στέλεχος με την δικιά της πολιτική παρουσία και τις απόψεις της» αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση αυτή η ιδιότητά της με το ρόλο της προέδρου, είναι δύο διακριτά πράγματα».

Όσο για το αν υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση της κυβέρνησης απέναντι στις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι την κυβέρνηση δεν την έχει απασχολήσει αυτή τη στιγμή το θέμα που έθιξε η κυρία Κωνσταντοπούλου και «άρα φαντάζομαι ότι ο καθένας έχει τη γνώμη του και την τοποθέτησή του απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις».

Σακελλαρίδης: Οι νόμοι ακυρώνονται με νομοθετικές πρωτοβουλίες υπουργών

Εντονη φέρεται να ήταν και η δυσφορία του Μαξίμου όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελαρίδη.

Ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε ακόμη να διευκρινίσει ότι η κα. Κωνσταντοπούλου «δεν είπε ότι οι διατάξεις αυτές θα είναι άκυρες, αλλά ότι θα εξεταστεί η εγκυρότητά τους» δεδομένης της απουσίας από την διαδικασία ψηφοφορίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει υπάρξει ενόχληση από τα λεγόμενα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και τούτο διότι επιτρέπουν στη Χρυσή Αυγή να πανηγυρίζει, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου αναμένεται να αποφυλακιστεί η ηγεσία της λόγω της λήξης του 18μηνου της προφυλάκισης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: