Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας είναι ο θεμελιώδης στόχος, λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης
Σε μια ακόμη συνέντευξή του σε ξένο μέσο ενημέρωσης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά επέλεξε να επικεντρωθεί στο ζήτημα της «εθνικής κυριαρχίας», η οποία στην περίπτωση της Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, έχει μέσω των δανειακών συμβάσεων παραχωρηθεί στους δανειστές της χώρας…

«Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, η οποία παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων δήλωσε», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών.

«Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από την μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».

Αναφερόμενος στον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γ. Βαρουφάκης διεμήνυσε, ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal