WSJ: Ευρεία στήριξη των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ




Στην ευρεία αποδοχή που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση στο εκλογικό σώμα, δύο εβδομάδες μετά τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, αναφέρεται ανταπόκριση των Matthew Karnitschnig και Nektaria Stamouli στη WALL STREET JOURNAL με τίτλο «Greeks Take Heart From Syriza Government’s Defiance Toward Europe».

Σημειώνουν ότι η αποδοχή αυτή αποτελεί ένα χαρτί που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά η επιθετική στάση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης κατά της λιτότητας έχει αναπτερώσει τις ελπίδες πολλών Αθηναίων, ακόμη και εκείνων που δεν ψήφισαν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στο 70% περίπου, πρωτόγνωρο ρεκόρ για ελληνική κυβέρνηση.

Ορισμένοι ωστόσο Έλληνες ανησυχούν, θεωρώντας ότι η ευρεία στήριξη των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του στις διαπραγματεύσεις. Η Ευρώπη έχει χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα, προειδοποιούν, και δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει στον ΣΥΡΙΖΑ τις παραχωρήσεις που ζητάει. Με την πτώση των μισθών ωστόσο, τον αποπληθωρισμό και την ανεργία να ξεπερνάει το 25%, οι περισσότεροι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα.

http://www.wsj.com/articles/greeks-take-heart-from-syriza-governments-defiance-toward-europe-1423429856

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: