Τραγωδία με ελληνόκτητο πλοίο ανοικτά της Νιγηρίας, σκότωσαν Ελληνα ναυτικό




«Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σoρού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος».

Αυτό δήλωσε αργά το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την ένοπλη αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καμερούν και Νιγηρίας, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας ναυτικός και να απαχθούν παράλληλα από πειρατές τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά λύπη της ελληνικής πολιτείας για την τραγική απώλεια αλλά και για την περιπέτεια των τριών απαχθέντων, όπως επίσης και τη συμπαράστασή της στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλη τη ναυτική οικογένεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι η περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων.

Σημειώνεται ότι από την πειρατική επίθεση στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «KALAMOS» έχει χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας ναυτικός, ο υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ απήχθησαν άλλοι τρεις, δύο Έλληνες και ένας Πακιστανός. Το υπόλοιπο πλήρωμα, στο οποίο συγκαταλέγονται και επτά Έλληνες ναυτικοί, είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Aelos Management sa με έδρα τον Πειραιά. Ήδη από το γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο έχει ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικούς διαπραγματευτές στη Νιγηρία για την απελευθέρωση των ομήρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: