Τον χαβά του ο Σόιμπλε: Περιμένει δεσμευτικές προτάσεις από την Αθήνα




Σκληρή στάση φαίνεται ότι συνεχίζει να κρατά ο Βλοκφγκανκ Σόιμπλε, παρά τις φήμες για αίτημα από την ελληνική πλευρά για παράταση της δανειακής σύμβασης. Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι συνεχίζει να περιμένει προτάσεις από την Ελλάδα για το πως θα προχωρήσει με το πακέτο διάσωσης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει «δεν έχω λάβει κάτι, όχι» σε συνέντευξη του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Δήλωσε ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει δει βελτιώσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος και θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτή την πορεία ή να προβάλει μία καλύτερη λύση.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε καν την αρχή μίας απάντησης σε αυτό», αναφέρει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας κλιμακώθηκε την Τρίτη, σημειώνει το Reuters, με τον νέο αριστερό πρωθυπουργό της Αθήνας να απορρίπτει αυτό που αποκάλεσε «εκβιασμό» για την επέκταση το σχέδιο διάσωσης και να υπόσχεται ότι θα επισπεύσει νόμους για την αντιστροφή των εργασιακών μεταρρυθμίσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: