Στην Καμπούλ έφτασε ο νέος υπουργός Άμυνας Κάρτερ




Ο νέος υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ας Κάρτερ, έφτασε στη Καμπούλ του Αφγανιστάν στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του αυτή την εβδομάδα.

Ο πολιτικός επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου, μετέβη στην Καμπούλ για συνομιλίες με Αφγανούς αξιωματούχους, σχετικά με το μέλλον της στρατιωτικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα, μετά από 13 χρόνια συγκρούσεων.

Όπως είπε θέλει να μιλήσει στους Αφγανούς αλλά και σε Αμερικανούς αξιωματούχους, για να εξασφαλιστεί η “διαρκής” επιτυχία της αποστολής, καθώς ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται στο Αφγανιστάν. «Αναζητούμε την επιτυχία στο Αφγανιστάν, η οποία να είναι διαρκής για την εκπλήρωση της αποστολής μας εδώ», δήλωσε ο Κάρτερ στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Ο λόγος που το Αφγανιστάν είναι ο πρώτος προορισμός, για το πρώτο επίσημο ταξίδι μου ως υπουργός Άμυνας, είναι ότι εκεί βρίσκονται ακόμα 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες», είπε στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Αφγανιστάν.

Τα σχέδια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβάνουν τη μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων από περίπου 10.000 σήμερα, σε 5.500 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Ας Κάρτερ που είναι το πρώην νούμερο 2 του Πενταγώνου, θέλει να κάνει τη δική του αξιολόγηση στο Αφγανιστάν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν «προσαρμογές», αν κριθεί απαραίτητο. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κάρτερ στο Αφγανιστάν, έρχεται μετά από την πιο αιματηρή χρονιά στο Αφγανιστάν από το 2001 όταν και ξέσπασε ο πόλεμος εναντίον των Ταλιμπάν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: