Ο απαράδεκτος Ολι Ρεν χαίρεται επειδή “μας χωρίζουν λίγες εβδομάδες από το Grexit”




Με χαιρεκακία προώθησε στο λογαριασμό του στο Twitter, ένα αρνητικό κείμενο της εφημερίδας Financial Times, ο Ολι Ρεν, πρώην Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο απαράδεκτος αυτός κύριος, που όταν η χώρα κατέφυγε στο μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ μας ευχήθηκε με δόση ειρωνείας “καλό κουράγιο”, έστειλε σ’ αυτούς που τον ακολουθούν την εξής φράση:

“Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή» (All Grexit needs is a few more disastrous weeks like this – via @).

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο-δημοσιογράφο της εφημερίδας Wolfgang Münchau, ο σκεπτικισμός στον ευρωπαϊκό Βορρά μετατράπηκε σε εχθρότητα, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,

Ο κ. Münchau γράφει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, απέρριψε μονομερώς την τρόικα, στη συνέχεια έκανε περιοδεία στην Ευρώπη σαν ροκ σταρ, και όταν έφτασε στη Γερμανία το κλίμα, από τους πολιτικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ήταν πιο εχθρικό από ποτέ.

Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι «από πολιτική άποψη, η κατάσταση είναι πλέον τόσο κακή, όσο ήταν το 2010, όταν άρχισε η ελληνική κρίση χρέους». Και προσθέτει: «Ήταν μια εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμα εβδομάδες σαν αυτή».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: