Παρότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο είχε σαν στόχο την επίσημη ενημέρωσή του για την κυβερνητική πρόταση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο, ήταν αναμενόμενο η παραδοσιακή συζήτηση να περιστραφεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις με την ελληνική διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε στο μέσο μια ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «όλα τα περιμέναμε. Και τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες».

«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν αυτή η ανάταση, η ελπίδα στη χώρα μας που μας βοηθάει πάρα πολύ καθώς και δύο άλλους παράγοντες που βοηθούν: τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν το δίκιο της Ελλάδας και τη θετική στάση από Ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους είχαμε επαφές».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και ευαίσθητη. Καταθέτουμε προτάσεις και ελπίζουμε να περάσουμε τον κάβο».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας είπε ότι παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις. «Έχουμε δυσκολίες. Η Ευρώπη ζει την ιστορικότερη περίοδο μετά το 1948. Ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειες που κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Υπάρχει ελπίδα και προσμονή πολύ μεγάλη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: