Οι έχοντες και κατέχοντες στο προσκήνιο, φόρος-εισφορά, συνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη




Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να ετοιμαστούν να βάλουν οι έχοντες και κατέχοντες, όπως προανήγγειλε με νέα συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά. Ο υπουργός έκανε λόγο για την επιβολή έκτακτου φόρου – εισφοράς που θα αφορά από ένα εισοδηματικό όριο και πάνω, χωρίς όμως να το προσδιορίσει.

Αρχικά, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων είπε: «Ελπίζω πως όχι» για να συνεχίσει: «Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα.

»Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ’ αυτούς που δεν έχουν… Προφανώς θα είναι στοχευμένος», δηλώνει χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης, ότι «αυτοί που μού δίνουν συγχαρητήρια θα πρέπει να πληρώνουν και παράλληλα τους φόρους τους».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τα τυχερά παιχνίδια και ξεκαθαρίζει ότι η αύξηση αυτή δεν θα αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τις παραμεθόριες περιοχές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: