ΕΚΤ: Καμία μυστική συμφωνία για τα ελληνικά swaps




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαψεύδει ότι υπήρξε μυστική συμφωνία για ελληνικά swaps που με άδικο τρόπο επέφερε απώλειες σε άλλους επενδυτές κατά τη διάρκεια της πρώτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει το Bloomberg σε άρθρο της Stephanie Bodoni με τίτλο “ECB Denies It Plotted to Burn Greece Bondholders in 2012”.

H EKT απέρριψε ως «απαράδεκτη» την αγωγή που κατέθεσαν τουλάχιστον 210 Ιταλοί επενδυτές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Λουξεμβούργο διεκδικώντας περισσότερα από 12,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις.

Ο Enrico Catellani, δικηγόρος της ΕΚΤ, τόνισε χθες στο δικαστήριο, ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο- δεν ήταν μυστική (σ.σ. συμφωνία). Τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε αυτό, αυτό έλαβε δημοσιότητα και περιγράφηκε με λεπτομέρεια. Κανείς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μιλήσει εδώ για συμπεριφορά στις αγορές που ήταν με οποιονδήποτε τρόπο αδιαφανής ή μυστική».

Αναδημοσίευση τηλεγραφήματος του Reuters, αναφέρεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Draghi στις οποίες ανέφερε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δώσει πίσω την ανάσα που έκοψε από τις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότησή τους, κάνοντας δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το ισχύον πρόγραμμα. Επισήμανε ότι η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη από πριν. [CNBC, ECB could change Greek debt waiver if reforms hold, Reuters]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: