Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στο σπίτι του τελευταίου στον λόφο Φιλοπάππου. Η συνάντηση που έγινε με αφορμή το άρθρο του διακεκριμένου Έλληνα, στο οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» στα « nein» του Β. Σόιμπλε, η συζήτηση είχε ενδιαφέρον, σε μια συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν 90’ λεπτά και διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικά θερμό.

Στα λίγα που έγιναν γνωστά μετά τη λήξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός είπε στον Μίκη, ότι «ως παλιός πολεμιστής» ξέρει πως η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό: «Δεν μπορείς να πας να πέσεις στη φάκα του άλλου, χρειάζονται ελιγμοί», για να συμπληρώσει, ότι το πιο σημαντικό εφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η ευρεία λαϊκή αποδοχή και ενότητα.

Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης, σε πολύ προχωρημένη πλέον ηλικία, απάντησε στον πρωθυπουργό, ότι έχει τη στήριξη του λαού, ενώ αναφέρθηκε και σε «κυβέρνηση της Αριστεράς με νομιμότητα». Με θερμό τόνο πρόσθεσε, μιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα, «είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί κανείς να σε αμφισβητήσει», αν και επανέλαβε, ότι σήμερα είναι εφικτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πούμε «όχι» στα γερμανικά «nein».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: