Προετοιμασία και προειδοποιητικές βολές για τη «μάχη» που θα διεξαχθεί οσονούπω στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί το μπαράζ δηλώσεων στελεχών, γνωστών για τις νεοφιλελεύθερες θέσεις τους και τη μνημονιακή πολιτική τους, με αντικείμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχοντας την έγκριση της ελληνική αντιπροσωπείας υπό τον Αντώνη Σαμαρά…

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση». Μοναδικός σχεδόν υποστηρικτής της ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε μήνυμά του στο twitter ανήρτησε: «Η ανακοίνωση του ΕΛΚ δεν λέει τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται Ευρωπαίος: Pacta sunt servanda (σ.σ οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Η φασαρία;»!

Κατά τα άλλα, κορυφαία «γαλάζια» στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Σιούφας και ο Γιάννης Μιχελάκης, που υποστήριξαν με πάθος την πολιτική των μνημονίων, τώρα με δημόσιες τοποθετήσεις τους εξαπέλυσαν σκληρή κριτική, ενώ ο Κυριακός Μητσοτάκης κράτησε χαμηλούς τόνους και υποστήριξε πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η διατύπωση.

«Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προεκλογικά στήριξε την πολιτική που έφερε δυστυχία στο λαό, αποδεχόμενη και ψηφίζοντας ότι κατέθετε η προηγούμενη κυβέρνηση στη Βουλή. Φαίνεται ότι μερικά στελέχη, έχουν ανοίξει κανάλι επικοινωνίας με εχθρούς του Σαμαρά, που βρίσκονται εκτός της ΝΔ. Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δεν συμφωνεί με τις επιθέσεις, καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει να επανέλθει στην ενεργό πολιτική, σε συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά, αργότερα…

Ο Δημήτρης Σιούφας σε δήλωση του τονίζει: «Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ», προσθέτοντας όμως με σαφήνεια, ότι η ανακοίνωση του ΕΛΚ ήταν «ατυχέστατη».

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η τοποθέτηση του Γιάννη Μιχελάκη: «Όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση! Απαράδεκτο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!».

Υπενθυμίζεται, ότι το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης του ΕΛΚ που προκάλεσε τις αντιδράσεις, έχει ως εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο συνεχίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών» συνεχίζει το ΕΛΚ και καταλήγει:

«Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό».

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: