Βενιζέλος εναντίον ΓΑΠ: Προσωπικό και ατομικό σχήμα το κόμμα του




Προσωπικό και ατομικό σχήμα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στη Λάρισα.

“Υπάρχουν πρωτοβουλίες για να συγκροτηθεί ένα σχήμα το οποίο είναι προσωπικό, ατομικό, μας θλίβουν αλλά δεν ασχολούμαστε με αυτά, τα οποία τροφοδοτούν την εσωστρέφεια και βλάπτουν την προσπάθειά μας που είναι παραταξιακή και κυρίως εθνική. Εμείς ασχολούμαστε με τα μεγάλα θέματα του τόπου και με τη δυναμική της Παράταξης”, σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην προσχώρηση της Άντζελας Γκερέκου στη ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη χαρακτήρισε “ακραία εξέλιξη”, επισήμανε ότι δεν αποτελεί απώλεια για το ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι το θέμα είναι ηθικό. Επίσης, έκανε λόγο για φαινόμενα “πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής παρακμής και τυχοδιωκτισμού”.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, να κατέλθει υποψήφιος με το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος είπε ότι την απόφασή του θα την κρίνει ο λαός της Λάρισας και συμπλήρωσε: “Εγώ μπορώ να σας πω ότι τον κ. Σαχινίδη τον βρήκα στο στενό επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών ως στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου και βεβαίως του κ. Παπανδρέου, όχι απλώς τον κράτησα, αλλά και τον αναβάθμισα, τον πρότεινα να καταλάβει την υψίστη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια του εμπιστεύτηκα τα καθήκοντα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας. Εδώ είστε εσείς οι πολίτες, οι εκλογείς να τα αξιολογήσετε όλα αυτά”.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε συνεταιριστικές βιομηχανίες της περιοχής, ενώ αναφορικά με το θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων, είπε ότι δεν τίθεται θέμα μη καταβολής τους γιατί είναι εξασφαλισμένες, μέσω της νέας ΚΑΠ (2015-2019), που εγκρίθηκε προ ημερών.

Δεν κυβερνιέται ο τόπος μονοκομματικά, επισήμανε στην ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τη βεβαιότητα ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται μονοκομματικά, αλλά με συνεργασίες και συναινέσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, απόψε στη Λάρισα.

“Δεν κυβερνιέται ο τόπος μονοκομματικά, δεν κυβερνιέται εύκολα, θέλει συνεργασίες, συστρατεύσεις, συναινέσεις, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που λένε τουλάχιστον ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική”, είπε ο κ. Βενιζέλος και προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο φορέας της τρίτης εντολής, ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας για την ασφαλή πορεία της χώρας. “Πάμε να καταγράψουμε μία ιστορική νίκη στις 25 Ιανουαρίου και εσείς είστε αυτοί που θα εγγυηθείτε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης ως εγγυητή της εθνικής προοπτικής”, είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες που παρακολούθησαν την ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο.

Έκανε ευρεία αναφορά στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα της μεταπολίτευσης και επανέλαβε ότι στις 25 Ιανουαρίου το κόμμα διεκδικεί να του δώσει ξανά ο ελληνικός λαός όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό για να παίξει – όπως είπε – τον εγγυητικό και σταθεροποιητικό του ρόλο.”Εσείς μαζί μ’ εμάς, έχετε πληρώσει ακριβά το πολιτικό και συναισθηματικό κόστος της τεράστιας προσπάθειας που έχουμε κάνει τα τελευταία 5 χρόνια”, τόνισε ενώ συγκεκριμενοποιώντας τις “εγγυήσεις” που – όπως υποσχέθηκε – δίνει το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο μίας εθνικής στρατηγικής, τις οροθέτησε σε έξι σημεία, τα οποία αφορούν: στην πολιτική, την οικονομική, την δημοσιονομική, την θεσμική και την εθνική σταθερότητα, καθώς και στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης.

Έχει σημασία, ανέφερε “και το ποιος θα είναι πρώτος, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και θα είναι ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας κι αυτός μπορεί να είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, μόνον η Δημοκρατική Παράταξη”.

“Αυτός είναι ένας μεγάλος αγώνας, ένας μεγάλος στόχος”, ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολίασε: “από αυτόν τον στόχο δε θα μας αποσπάσει την προσοχή κανείς. Κανείς δε θα μας βάλει σε μία εσωστρεφή συζήτηση, γιατί η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Παράταξης έτσι το θέλησαν όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που την εκπροσώπησαν, έτσι το θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι να ανεβαίνει μαζί με το έθνος”.

ΠΗΓΗ: Μ. Αποστολοπούλου, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: