Τσίπρας: Παρελθόν η Τρόικα – Ούτε υποταγή ούτε ρήξη




«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της δημιουργίας, του πολιτισμού. Η Ελλάδα που αγωνίζεται, που ελπίζει, που ζητά χώρο και χρόνο για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη τη λαϊκή εντολή και διαμήνυσε ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, είπαν τέλος στη λιτότητα και έστειλαν την τρόικα στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας και διευκρινίζοντας ότι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, θα είναι «ούτε ρήξη ούτε υποταγή».

Προανήγγειλε, ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους της χώρας μια δίκαιη, αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ζήτημα του χρέους.

«Πολίτες της Αθήνας, σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία -η ελπίδα έγραψε ιστορία» ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από την εξέδρα; που στήθηκε στα Προπύλαια για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, έκανε λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας και έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που θα είναι «ούτε ρήξη ούτε υποταγή».

Τηλεφώνημα Σουλτς στον Τσίπρα: Ερχεται στην Αθήνα

Τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμονδούρου ο κ. Σούλτς θα έρθει στην Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας και πριν από τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: