Το οπλοστάσιο και τα σχέδια του Ξηρού




Στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού σχεδίαζε να χτυπήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως προέκυψε από τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημ. Τσακνάκης σχετικά με την πορεία των ερευνών μετά τη σύλληψη του δραπέτη τρομοκράτη.

Μέσα στο κρησφύγετο του Χ. Ξηρού στην Ανάβυσσο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, εκρηκτικών υλών και πολλών αντικειμένων που παραπέμπουν στην δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

-οκτώ Καλάσνικοφ, εκ των οποίων στα δύο ήταν προσαρμοσμένο σκοπευτικό λέιζερ,

-πλήθος από γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις,

-πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου των οποίων δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση,

-τρία πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια και γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων,

-μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm,

-ένα ρουκετοβόλο εύχρηστο,

-τρία βλήματα RPG,

-δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,

-δύο κινητά, μεταποιημένα με καλώδιο,

-είκοσι τρεις κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς με προσαρμοσμένα φυτίλια,

-οκτώ ηλεκτρικοί πυροκροτητές,

-πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού,

-δύο κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας),

-τρεις κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή,

-πολλές νάιλον σακούλες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μασουριών και ποσότητες άγνωστης ουσίας, ποσότητες άγνωστης κοκκώδους ύλης, λευκού χρώματος,

-έξι πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, περιτυλιγμένα ανά τρία μεταξύ τους με χαρτοταινία, ενώ το καθένα φέρει οπή στον πυθμένα του,

-πέντε κοινοί πυροκροτητές διπλής συνδέσεως,

-επτά μεγάλες σακούλες, περίπου 10 κιλά η καθεμία με εκρηκτική ύλη, πιθανόν ANFO,

-ένας μηχανισμός «κουμπατάν» (μηχανικός χρονοδιακόπτης),

-φλοιός δέντρου πιθανόν πεύκου (πρώτη ύλη για κατασκευή πυρίτιδας),

-πλήθος από τηλεκάρτες,

-μία σακούλα με νιτρική αμμωνία,

-ένας σιγαστήρας πιστολιού,

-μία γυναικεία τσάντα με δώδεκα θήκες – συνδετήρες με δέκα φυσίγγια Καλάσνικοφ ο καθένας,

-δεκατρείς θήκες – συνδετήρες φυσιγγίων,

-ρελέδες, μπαταρίες, λαμπάκια, κατσαβιδάκια, μπανάνες (βύσματα), μπόρνες, θερμοσυστελόμενα, μονωτικές ταινίες, αλεσμένες σπιρτοκεφαλές, διακόπτες πιέσεως, διακόπτες on/off, λαμπάκια, λάμπα καμμένη με προσαρμοσμένο βραδύκαυστο, πυραγωγό σχοίνιο, βαζάκι με πυρίτιδα, μανταλάκι πλαστικό,

-δύο σακούλες με περίπου έξι κιλά με εκρηκτική ύλη πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα,

-ένα βαρέλι μεταλλικό, κοίλο, χωρητικότητας περίπου εκατό λίτρων, το οποίο είχε τσιμέντο στα τοιχώματά του σε σχήμα κώνου.

Επίσης, έχει βρεθεί πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ελένη Μελανή του Ιωάννη και της Σταυρούλας, γεννηθείσα στις 02/10/1991 στο Μαρούσι Αττικής, με εκδούσα Αρχή το Τ.Α. Αλιβερίου και με Α.Δ. 5025/3. Για τη συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία εικονίζεται στη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, η αστυνομία αναζητεί πληροφορίες και ζητεί από όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν. Παράλληλα, αναζητείται ένας άνδρας ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία επίσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη από τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ. Ξηρός.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, χθες ελήφθη βιολογικό υλικό από τον Χ. Ξηρό το οποίο ταυτοποιείται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε βιβλίο το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα στο δέμα – βόμβα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας τον Απρίλιο του 2014.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη από την Ελληνική Αστυνομία. Αλλά πρόκειται για μιας καίριας σημασίας σύλληψη που έχει σημαντικές προεκτάσεις και αυτό γιατί για ακόμα μια φορά η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτή τη φορά στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, δηλαδή στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εστιασμένο στη χώρα μας και μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της επίσημης τουριστικής περιόδου, ένα τέτοιο χτύπημα, ένα τέτοιο καίριο χτύπημα, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια μας, στη σταθερότητά μας και στη δημοκρατία μας.

Γι΄ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω επισήμως σήμερα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλες τις διευθύνσεις που συνεργάστηκαν γι΄ αυτή την επιτυχία και να πω ότι αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία και ότι σε κάθε περίπτωση εμείς όλοι εδώ πέρα απλά αισθανόμαστε ότι κάνουμε τον καθήκον μας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αθηναϊκό Πρακτορείο – www.amna.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: