ΤΕΛΟΣ, νεκρά τα αδέλφια Κουασί στο Παρίσι, νεκρός και ο Κουλιμπαρί-Και 4 όμηροι νεκροί




Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μεταδίδει, ότι τα δυο αδέρφια – τρομοκράτες είναι νεκροί και σύμφωνα με άλλα μέσα ο όμηρος έχει απελευθερωθεί… Στην άλλη επιχείρηση, νεκρός είναι και ο τρομοκράτης Κουλιμπαρί μετά από επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων. Οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί επίσης, νοσοκομειακά σπεύδουν στην περιοχή συνοδεία αστυνομικών οχημάτων, καθώς τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

ΕΠΙΣΗΣ: Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι είναι νεκροί, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Νωρίτερα πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της κατάστασης ομηρίας, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, είναι νεκρός. Σύμφωνα με το France 24, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν στην περιοχή της πρώτης κατάστασης ομηρίας, στο τυπογραφείο στα βόρεια του Παρισιού, καθώς ξεκίνησε η επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων για την εξουδετέρωση των δυο αδερφών αλγερινής καταγωγής που αιματοκύλισαν το Παρίσι… Τα ίδια ισχύουν τώρα και για το εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η γερμανική Die Welt μεταδίδει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, θα μεταβεί στο Παρίσι την Κυριακή για να παραστεί σε δημόσια εκδήλωση μνήμης για τα θύματα.

Παράλληλα όμως, ο ολλανδικός αερομεταφορέας, η KLM, ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις από και προς το Σαρλ ντε Γκολ, εξαιτίας των προβλημάτων ασφαλείας που έχουν παρουσιαστεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: