Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός




Στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού σχεδίαζε να χτυπήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και μάλιστα τις επόμενες ημέρες.

Αυτό προέκυψε από τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημ. Τσακνάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ (www.amna.gr), μέσα στο κρησφύγετο του Χ. Ξηρού στην Ανάβυσσο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, εκρηκτικών υλών και πολλών αντικειμένων που παραπέμπουν στην δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης έχει βρεθεί πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ελένη Μελανή για την οποία η αστυνομία αναζητεί πληροφορίες. Παράλληλα αναζητείται ένας άνδρας ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί . Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ.Ξηρός.

Τέλος όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ χθες ελήφθη βιολογικό υλικό από τον Χ. Ξηρό το οποίο ταυτοποιείται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε βιβλίο το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα στο δέμα – βόμβα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας τον Απρίλιο του 2014.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ενώπιον του Εισαγγελέα υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκε ο βαρυποινίτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός που συνελήφθη χθες στην Ανάβυσσο καταζητούμενος επί ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 57χρονος, μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στο επίμαχο σπίτι, που βρίσκεται σε απομακρυσμένο οικισμό λίγα χιλιόμετρα από την Ανάβυσσο, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος , την 1η Ιανουαρίου 2014 μετά την λήξη της οποίας δεν εμφανίστηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ο βαρυποινίτης από τις 5 Ιανουαρίου δεν είχε δώσει ημερήσιο παρών , όπως προβλεπόταν στους όρους για την προσωρινή έξοδο του από την φυλακή, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας που είχε δηλώσει στην Χαλκιδική. Έτσι ήταν καταζητούμενος από τις 8 Ιανουαρίου 2013, με ένταλμα της Εισαγγελίας Πειραιά, ως δραπέτης.

Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τον αποκαλούμενο και “Μανώλη” της 17Ν , ήταν ποινή 6 φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης για την συμμετοχή του σε περίπου 30 ενέργειες της οργάνωσης , μεταξύ των οποίων έξι δολοφονίες στις οποίες φέρεται να είχε τον ρόλο του εκτελεστή, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών ,ληστείες , εκρήξεις κ.α

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Ξηρού, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο εντολέας του αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για την προμήθεια και την κατοχή του οπλισμού που κατασχέθηκε στο σπίτι-κρησφύγετο στην Ανάβυσσο. Ο ίδιος ο βαρυποινίτης σε δήλωση του , μέσω του δικηγόρου του , λίγες ώρες πριν την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν έχει «καμία συνεργασία με του μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής» ενώ ανέφερε πως «η επανάσταση θα συνεχιστεί» παρά το «πλήγμα που δέχθηκα».

Λίγο πριν οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο όπου τον αναμένουν δύο εισαγγελείς ο Χριστόδουλος Ξηρός φώναξε: «αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας».

Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ ο Χριστόδουλος Ξηρός συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσε επίσης: « Δεν μιλάω στους ντέντεκτιβ της τρόικας». Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να επιστρέψει στην ΓΑΔΑ όπου θα περάσει τη νύχτα.

Τζ.Β. – Φ.Δ., ANA-MPA, Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: