Τόλιος: Απόφαση συνεδρίου η διακοπή πληρωμών




Επιμένουν στην «αυτόνομη» προεκλογική ρητορική τους στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του κόμματος αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων, επιμένοντας ότι η διακοπή πληρωμής τους αποτελεί επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρόσφατη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές. Οι δηλώσεις έγιναν πάλι από έναν «συνήθη ύποπτο», τον Γιάννης Τόλιος, ο οποίος συμμετείχε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον ιστοχώρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ο κ. Τόλιος σημείωσε, ότι λίγο έμμεσα, στοχοποιείται ως πρόσωπο, εν μέσω δηλώσεων στελεχών της Κουμουνδούρου πως δεν αποτελεί κύριο πρόσωπο στο κόμμα.

«Καμιά φορά συμβαίνει να ξεχνάμε την επίσημη θέση του κόμματος και να λέμε την άποψη μας», σχολίασε, εξηγώντας πως μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί η στοχοποίηση. Η δε διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές αναφέρει ότι:

«…Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων.

…Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, όπως η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο την διάσωση του Ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης».

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: