Στη φυλακή για σκάνδαλο μεγαλοστέλεχος του ΑΚΕΛ




Λάρνακα: Αυστηρές ποινές έβαλε πριν από λίγο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα σε όσους βρέθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Δρομολαξιάς.

Συγκεκριμένα, κατά σειρά και συντρέχουσες ποινές, επιβλήθηκαν:

  • στον Στάθη Κιττή, 8 χρόνια φυλάκισης
  • στον Χαράλαμπο Τσουρή, 3 χρόνια
  • στον Ορέστη Βασιλείου 9 χρόνια
  • στον Γρηγόρη Σουρουλά 6,5 χρόνια
  • στον Βενιζέλο Ζανέττο 3,5 χρόνια
  • στην εταιρία Polleson Holdings Ltd επιβλήθηκε πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τόνισαν ότι πλέον, στηρίζουν τις ελπίδες στους για ανατροπή της σημερινής απόφασης του Κακουργιοδικείου στις εφέσεις που θα καταχωρήσουν τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο Στ. Κιττής αποχώρησε από την αίθουσα υποβασταζόμενος από αστυνομικούς χωρίς να κοιτάξει κανέναν.

Ο Χ. Τσουρής κοίταξε προς τη σύζυγό του και της είπε: «Όλα μια χαρά, Καλή Χρονιά».

Ο Β. Ζανέττος έγνεψε με τα χέρια του προς την οικογένεια του για να κάνουν κουράγιο

Ο Γ. Σουρουλάς προσπάθησε να παρηγορήσει τα τρία του παιδιά που έκλαιγαν.

Ο Ο. Βασιλείου αποχώρησε από την αίθουσα κατηφής και ανέκφραστος.

Οι έξι κρίθηκαν ένοχοι από το Κακουργιοδικείο στην υπόθεση για την επένδυση από το Ταμείο Συντάξεων των εργαζομένων της Cyta, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά την πολύωρη δικάσιμο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, το Κακουργιοδικείο εξέδωσε διατάγματα δήμευσης των περιουσιών των Ευστάθιου Κιττή, Ορέστη Βασιλείου, Γρηγόρη Σουρουλλά και της εταιρείας Polleson Holdings Ltd.

Επίσης το Κακουργιοδικείο εξέδωσε διατάγματα αναστολής είσπραξης του υπολειπόμενου ποσού το οποίο υπερβαίνει της ρευστοποίησης από τη δήμευση της περιουσίας που ζήτησε η Κατηγορούσα Αρχή ύψους 200.000 ευρώ για τον Ορέστη Βασιλείου και 250 χιλιάδων ευρώ για τους Βασιλείου, Σουρουλλά και την εταιρεία Polleson Holdings Ltd. Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τον Γιάννη Σουρουλλά, υπάλληλο της Cyta και τον Αντώνη Ιωακείμ επιχειρηματία.

Πάμπος Βάσιλας, www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: