Σταθερό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και από την ALCO




Να «κλειδώνει» σταδιακά δείχνει στις δημοσκοπήσεις η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στις περισσότερες από αυτές, ξεπερνά το 3% φθάνοντας ως και το 3,5%. Όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση και η διαφορά δεν εισέρχεται στη «ζώνη» του αποκαλούμενου ως «στατιστικού λάθους», η αίσθηση που δημιουργείται είναι αυτή του οριστικού προβαδίσματος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 32,4% της Νέας Δημοκρατίας, η οποία λαμβάνει το 28,9%. Οι διαφορές μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων είναι πολύ μικρές για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον επικρατέστερο να αποσπάσει την τρίτη θέση στις εκλογές, με τους αναποφάσιστους να έχουν ελαχιστοποιηθεί, κάτι που εκ των πραγμάτων περιορίζει τα περιθώρια θεαματικών ανατροπών.

Για μια ακόμη φορά, σε δημοσκόπηση, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όπως όλα δείχνουν, μεγάλος νικητής θα αναδειχθεί ο δικομματισμός, με τα δυο κόμματα να ενισχύουν πολύ τα ποσοστά τους και δείχνουν ότι επιστρέφουμε στις… παλιές-καλές συνήθειες.

Η δημοσκόπηση δίνει τα εξής ποσοστά στα κόμματα, μετά την αναγωγή των αποτελεσμάτων επί των εγκύρων ψηφοδελτίων:

ΣΥΡΙΖΑ 32,4%
Νέα Δημοκρατία 28,9%
Ποτάμι 5,3%
Χρυσή Αυγή 5,2%
ΚΚΕ 4,2%
ΠΑΣΟΚ 3,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%
Κίνημα 2,5%
Άλλο κόμμα 4,3%
Αναποφάσιστοι 10,6%

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: