Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για το θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, ενώ επαίνεσε τις δεσμεύσεις του για ειλικρινείς διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.

«Ως ηγέτης, ήταν πάντα ειλικρινής και είχε το θάρρος της γνώμης του», δήλωσε ο Ομπάμα. «Μία από τις πεποιθήσεις του ήταν η σταθερή και παθιασμένη πίστη του στη σημασία των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας ως μια δύναμη που εκπροσωπούσε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η εγγύτητα και η δύναμη της εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας αποτελεί μέρος της κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο βασιλιάς Αμπντάλα».

Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Θεωρείτο ένας σπουδαίος ηγέτης, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό της Σαουδικής Αραβίας. Τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο αδελφός του Σαλμάν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: