Τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος δέχτηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας από την πολιτική ηγεσία του τόπου, τους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν κατά σειρά ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον κ. Παπούλια ευχήθηκαν ακόμα οι υπουργοί κ. Δένδιας, Κεφαλογιάννη, Μητσοτάκης αλλά και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Θεοχαρίδης που χθες ορκίστηκε.

Φέτος, πάντως στο προεδρικό μέγαρο σημειώθηκαν απουσίες, ενδεχομένως λόγω επίσκεψής τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι θα μιλήσει μαζί τους αναλυτικά στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ δέχθηκε ευχές και από το προσωπικό της προεδρίας που είναι στο πλευρό του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η παρουσία της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ με λαϊκή αποδοχή και ευρύτατη διακομματική υποστήριξη.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και πλήττονται από την κρίση, βρέθηκαν λίγο μετά τις 13:00 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ρουφ, για το εορταστικό μενού που προσφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο καθιερωμένο γεύμα αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε και φέτος, προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, σε μια γιορτή με μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: