Προειδοποιήσεις από Λαγκάρντ και Γιούνκερ για το ελληνικό χρέος




Σαφή προειδοποίηση αναφορικά με τις επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ύψους 240 δισ. ευρώ, απηύθυνε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

«Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα «Irish Times», ερωτηθείσα σχετικά με την σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή», είπε η κ. Λαγκάρντ.

Γιούνκερ: Η νέα κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις

Προειδοποίηση απηύθυνε όμως και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προς την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις και να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«H κυβέρνηση που θα εκλεγεί στην Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας», είπε ο Γιούνκερ.

«Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα. Αλλά η Ευρώπη περιμένει επίσης από την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: