Πάλι απειλεί social media ο δημοκράτης Ερντογάν!




Τούρκοι αξιωματούχοι απείλησαν ξανά να κλείσουν το Twitter στη χώρα, εάν η εταιρία δεν μπλοκάρει τη μετάδοση των εγγράφων που έχει ξεκινήσει να αποδεσμεύσει αριστερή εφημερίδα της χώρας (BirGun), για την επέμβαση της στρατονομίας στα φορτηγά της μυστικής υπηρεσίας MIT.

Τα φορτηγά μετέφεραν όπλα στη Συρία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις μαχητών που δραστηριοποιούνται εκεί για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μοασάρ Αλ Άσαντ. Οι μεταφορές γινόντουσαν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν παρενέβη η στρατονομία, κάτι που βέβαια αρνούνται οι κυβερνητικοί.

Δικαστήριο των Αδάνων απαγόρευσε τη δημοσιογραφική κάλυψη της έρευνας για το θέμα, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης στο σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook και Google Plus), σε μια επανάληψη του περασμένου Μαρτίου, με το Twitter να επανέρχεται μετά από δύο εβδομάδες και το YouTube μετά από δύο μήνες.

Η αιτιολόγηση της δικαστικής απόφασης γίνεται στη βάση της παραβίασης της εθνικής ασφάλειας, αλλά και την εν εξελίξει έρευνα των αρχών (υποτίθεται…).

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμμορφώθηκαν με τη δικαστική εντολή για να αποφύγουν απαγόρευση της λειτουργίας τους στην Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όχι όμως η εφημερίδα BirGun και ιδιώτες χρήστες, που συνέχισαν να στέλνουν μηνύματα, ενώ το Twitter αρνήθηκε να μπλοκάρει τον λογαριασμό της εφημερίδας.

Περιορίστηκε να μπλοκάρει συγκεκριμένες αναρτήσεις, οι οποίες απεικόνιζαν έγγραφα που αφορούσαν την επίμαχη υπόθεση. Στα οποία αναφερόταν ότι τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και εκρηκτικά.

ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: