Ο βαρύς οπλισμός στο σπίτι του Ξηρού δείχνει ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα πριν τις εκλογές




Τμήμα αντιαρματικού RPG βρέθηκε στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. Επιβεβαιώνονται δε οι πληροφορίες ότι είχε μαζί του βαρύ οπλισμό και πιθανότατα να ετοίμαζε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές είχαν πάρει μέτρα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για χτύπημα είτε κατά πολιτικού είτε κατά οικονομικού στόχου. Μάλιστα κάποιοι δεν απέκλειαν οι τρομοκράτες να στόχευαν σε άνθρωπο για να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο και να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο αντιαρματικό είχε χτυπήσει τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε επίσης στο σπίτι και επτα Καλάσνικοφ, ένα σφραγισμένο κουτί και ένα βαρέλι γεμάτο με εκρηκτική ύλη αλλά και πυροκροτητές.

Σύμφωνα με την Ημερησία (www.imerisia.gr), οι αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν τη μονοκατοικία και πλέον μιλούν για γιάφκα αφού ο οπλισμός είναι βαρύς και αποδεικνύει ότι ο Ξηρός είχε ενεργοποιηθεί ξανά στο χώρο της τρομοκρατίας και θα έκανε την εμφάνισή του ξανά.

Μένει να βρεθούν και οι συνεργάτες του με τους οποίους ετοιμάζε τα χτυπήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πολυτελές σπίτι της Αναβύσσου βρέθηκαν και στοιχεία για δύο άτομα που έχουν περάσει από εκεί τα οποία εκτιμούν ότι έκρυβαν τον τρομοκράτη, ενώ ψάχνουν και για ένα αυτοκίνητο, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Το τμήμα του RPG, καθώς και τα επτά καλάσνικοφ μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση ΟΛΑ στην οικία του Γερμανού Πρέσβη, και στη Ισραηλινή Πρεσβεία.

Αντιαρματικό RPG είχε χρησιμοποιηθεί από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στις 14 Ιανουαρίου του 2013, στην αποτυχημένη επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Μάλιστα ίδιος τύπος βλήματος είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα, τον Ιανουάριο του 2007 στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας και κατά των γραφείων της Mercedes στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Παράλληλα, στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν σακιά με τσιμέντο και άμμο, υλικά τα οποία χρησιμοποιόυσε η τρομοκρατική οργάνωση «17η Νοέμβρη» σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα για να πηγαίνει το ωστικό κύμα προς το μέρος που ήθελε να προκληθεί η μεγαλύτερη ζημιά.

Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Βασίλης Κικίλιας: «Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας. Χρόνια Πολλά και από μένα. Εύχομαι να έχετε μια καλή χρονιά όλοι.

Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα και θέλω να μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και προς όλο το Σώμα για αυτή την επιτυχία. Επιτρέψτε μου με τη σειρά μου προσωπικά, να συγχαρώ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και δι’ αυτού ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες και γυναίκες, που πιστοί στον όρκο τους, καθημερινά και με αυταπάρνηση, αγωνίζονται για να υπάρχουν επιτυχίες σαν τη σημερινή, που προστατεύουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου που όλοι επιζητούμε.

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να δηλώσω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονα είναι ζητούμενο, αλλά και το αυτονόητο.

Να τονίσω ότι είμαι πολύ ευτυχής που έχω την πολιτική ευθύνη αυτού του Υπουργείου και πιο συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι αισθάνομαι ότι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με αυτή τη Φυσική Ηγεσία που εμπνέει άνδρες και γυναίκες όλων των Διευθύνσεων και αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω.

Κυρίες και κύριοι είμαστε ασφαλείς και το αίσθημα ασφάλειας ενδυναμώνει τη σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που έχει ανάγκη η χώρα».

Δημήτριος Τσακνάκης: Χρόνια πολλά σε σας και στις οικογένειες σας. Να είναι μια χρονιά γεμάτη ευτυχία, αισιοδοξία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι, γυαλιά και πάνω του έφερε ένα πιστόλι, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση και αυτή την ώρα που μιλάμε άρχισε και η έρευνα στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει.

Γνωρίζετε όλοι ότι το συγκεκριμένο άτομο από τις 9/1 του 2014 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει και από τότε ήταν δραπέτης”.

Πώς είχε δραπετεύσει

Σύμφωνα με το Εθνος (www.ethnos.gr), ο Χριστόδουλος Ξηρός κηρύχθηκε δραπέτης στις 7 Ιανουαρίου 2014, αφού δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά από 7ήμερη άδεια από τον Κορυδαλλό, η οποία ήταν η έβδομη άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές από τον Δεκέμβριο του 2012.

Από τις 5 Ιανουαρίου είχε χαθεί από το σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική και όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικπων, έφτασε στην Αθήνα με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανιψιός του. Κατέβηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και από τότε εξαφανίστηκε.

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του, φορώντας ένα κόκκινο φούτερ και με φόντο φωτογραφίες το Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη, του Τσε Γκεβάρα, και του Άρη Βελουχιώτη, προέβη σε διάγγελμα μίσους.

Με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη όσους πήραν μέρος στο σχεδιασμό και τη σύλληψη του Ξηρού. «Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ» έγραψε ο υπουργός.

Σε συνέντευξη που δόθηκε λίγο πριν από τις επτά σήμερα το βράδυ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη σύλληψη, από τον Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, έγινε γνωστό ότι οι έρευνες για συνεργάτες του Ξηρού και τυχόν οπλισμό, έχουν επεκταθεί και εκτός Αττικής.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, πρόκειται για σημαντική επιτυχία της αστυνομίας, όπως, επίσης ,και η σύλληψη του Σταμπούλου, τονίζοντα ότι το αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής και επίπονος. «Το κράτος λειτουρεί και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Β. Κικίλιας.

Σε ερώτηση εάν ο Ξηρός ετοίμαζε κάποιο τρομοκρατικό κτύπημα, ο Αρχηγός της αστυνομίας απάντησε ότι ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης, δεν είναι από τα άτομα που θα καθόντουσαν ήσυχα…

Ο «Μανώλης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17η Νοέμβρη»
Ο Χριστόδουλος Ξηρός υπήρξε από τα βασικά στελέχη στον επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», και είχε το ψευδώνυμο «Μανώλης».

Μάλιστα ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην εν λόγω τρομοκρατιιή οργάνωση και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, καθώς συμμετείχε σε έξι δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας.

Γεννήθηκε το 1958 στην Ικαρία και είναι γιος του πατέρα Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, ενώ το 1979 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως οικοδόμος και οργανοποιός.

Το 1983 γνώρισε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος φέρεται ότι τον στρατολόγησε στην τρομοκρατική οργάνωση «17η Νοέμβρη».

Φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού λοχία Ρόμπερτ Τσαντ στις 3 Απριλίου του 1984, αφού είχε αναλάβει να οδηγεί μία μοτοσικλέτα.

Παράλλήλα θεωρείται ο δολοφόνος των Νίκου Μομφεράτου, Παναγιώτη Ρουσσέτη, Νίκου Γεωργακόπουλου, Δημήτρη Αγγελόπουλου, Γουίλιαμ Νορντίν, και συνεργός στις δολοφονίες των Ρόμπερτ Τσαντ, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Ρόναλντ Στιούαρτ, Θάνου Αξαρλιάν και στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Επίσης, έβαλε στην τρομοκρατική οργάνωση( το 1986) τον αδελφό του, Σάββα Ξηρό, ο οποίος, μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια του( στον Πειραιά στις 29 Ιουνίου 2002) ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην «17η Νοέμβρη».

Η προσαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και στη συνέχεια η σύλληψή του έγινε από τον Ευαγγελισμό, όπου είχε πάει να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχε και αναφέρθηκε σε μέλη της που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: