Ο Τσίπρας παίζει …μπάλα με την ΑΕΚ




Με αντιπροσωπεία παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κατασκευής του γηπέδου.

Ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινούπολης ήταν οι Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Λάκης Νικολάου και Στέλιος Μανωλάς, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν οι Αλ. Φλαμπουράρης, Συντονιστής των ΕΕΚΕ, ο Γιώργος Πάντζας, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αθλητισμού και οΤζούλιο Συναδινός, Συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία της ομάδας έκανε δώρο στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ένα βιβλίο με την ιστορία της ΑΕΚ.

Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς. Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη.

«Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας. Θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας».

Για «σαφή και ειλικρινή θέση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λάκης Νικολάου. «Ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε ότι θέλει να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι συνυφασμένη με την ΑΕΚ και η ΑΕΚ με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την δική του πλευρά, πιστεύει πως όταν έρθει η ώρα αυτή που θα χει την δυνατότητα να κινήσει τα νήματα σαν κυβέρνηση, θα σταθεί στο πλάι της ΑΕΚ, του Δήμου και της νομιμότητας με αποτέλεσμα να γίνει το γήπεδο», δήλωσε ο κ. Νικολάου προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την υπόσχεση ότι γήπεδο θα γίνει ανεξάρτητα από τις διάφορες αντιξοότητες».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: