Ο Μπόνο ίσως δεν θα ξαναπαίξει ποτέ κιθάρα…




Ο Μπόνο, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η ανάρρωσή του δεν ήταν εύκολη και ότι ίσως να μην μπορέσει ποτέ να παίξει ξανά κιθάρα, αναφέρει σε ανταπόκρισή του το Πρακτορείο REUTERS.

Σε μια επιστολή του που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο στον ιστότοπο των U2 ο 54χρονος Μπόνο ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμη να μετακινηθεί και ότι θα πρέπει να «συγκεντρωθεί πολύ» για να είναι σε καλή κατάσταση για την επόμενη περιοδεία του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπόνο έσπασε το χέρι του, τον ώμο του, τον αγκώνα του και κάποια κόκκαλα στο πρόσωπό του όταν έπεσε από το ποδήλατό του στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Την περίοδο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο οι γιατροί του ροκ σταρ είχαν ανακοινώσει ότι λαμβάνει θεραπεία αφού ενεπλάκη «σε ένα ατύχημα με το ποδήλατό του όταν προσπάθησε να αποφύγει έναν άλλο ποδηλάτη».

Ο ίδιος ο Μπόνο αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έπαιρνε παυσίπονα επί εβδομάδες και ότι υπέστη «μεγάλο τραυματισμό, για τον οποίο δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν εκτός από τον εαυτό μου». Περιέγραψε εξάλλου ότι «έχασα τις αισθήσεις μου μόλις έπεσα και δεν θυμάμαι πώς κατέληξα στο νοσοκομείο Presbyterian της Νέας Υόρκης με το βριαχιόνιο οστό μου να βγαίνει από το δερμάτινο σακάκι μου. Ένας πολύ πανκ ροκ τραυματισμός».

Ο 54χρονος πρόσθεσε ότι πλέον του έχει τοποθετηθεί τιτάνιο στον αγκώνα. Το χέρι του Μπόνο είχε σπάσει σε έξι σημεία και οι γιατροί χρησιμοποίησαν τρεις μεταλλικές πλάκες και 18 βίδες για να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

«Η ανάρρωση ήταν πιο δύσκολη απ’ όσο πίστευα. Την ώρα που γράφω αυτά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσω να ξαναπαίξω κιθάρα. Το συγκρότημα μου υπενθύμισε ότι ούτε εκείνοι ούτε ο δυτικός πολιτισμός εξαρτώνται από αυτό», σχολίασε αυτοσαρκαζόμενος ο Μπόνο.

Σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να συγκεντρωθεί για να είναι έτοιμος για τη νέα περιοδεία των U2 που ξεκινά τον Μάιο από το Βανκούβερ. «Έχουμε κάποιες εξαιρετικές ιδέες για την περιοδεία αυτή, απλώς θα πρέπει να με ξαναφτιάξουν ως τις 14 Μαΐου», σχολίασε ο Μπόνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: