Αισιόδοξος δηλώνει εν όψει εκλογών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την ακριτική περιοχή που Έβρου και τις Καστανιές, από όπου ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας. Στα σύνορα, αφού χαιρέτισε στρατιώτες και αξιωματικούς, πήγε στη συνοριογραμμή και συνάντηση τον Τούρκο νομάρχη Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα.

«Η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο συνοριακή, αλλά είναι και γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», ήταν η δήλωση του Τούρκου νομάρχη, ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά, όπως είπε, εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για την επίσκεψη.

Ο Τούρκος νομάρχης ανέφερε στον πρωθυπουργό, ότι εκκρεμεί συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη του Έβρου και αναφέρθηκε στο θέμα των πλημμυρών από την υπερχείλιση του ποταμού, λέγοντας πως πρέπει να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε τον περίφημο φράχτη που αποτρέπει την είσοδο των παρανόμων μεταναστών, δηλώνοντας στη συνέχεια, ότι τα αποτελέσματα στην αποτροπή της διέλευσης μεταναστών, είναι θετικά.

«Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», ήταν η ακριβής φρασεολογία του πρωθυπουργού.

Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: