Νέα δημοσκόπηση της RASS φέρνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ




«Βομβαρδισμός» από δημοσκοπήσεις πλέον ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, αυτή τη φορά από την εταιρία Rass, για τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής. Διενεργήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 3,1%, έναντι 3,4% που είχε καταγράψει η ίδια εταιρία μία εβδομάδα νωρίτερα. ΚΚΕ και ΠΟΤΑΜΙ φέρονται να διεκδικούν την τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή φέρεται να έχει καταρρεύσει κάτω από 4%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απέχουν σημαντικά από το «κατώφλι» του 3% και μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Ο κομματικός φορέας του Γιώργου Παπανδρέου, αν και δεν καταγράφεται δημοσκοπικά, εν όψει τότε του ενδεχομένου ανακοίνωσής του, συγκέντρωσε 92,4% αρνητικών τοποθετήσεων ως προς το ενδεχόμενο απόσπασης των ψήφων των ερωτώμενων, αλλά τις θετικές ψήφους στο 6,1% που απάντησε πως θα το ψήφιζε.

Το ποσοστό αυτό, εάν είχε αποτυπωθεί στη δημοσκόπηση, αφενός θα το αναδείκνυε σε τρίτο κόμμα και αφετέρου θα τροποποιούσε περεταίρω την εικόνα, με μικρό κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στους δυο πρώτους, αλλά και ενδεχόμενη αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να περάσει το πλαφόν του 3%.

Αναλυτικά, όσον αφορά την «πρόθεση ψήφου»:

>ΣΥΡΙΖΑ: 30,4%
>ΝΔ: 27,3%
>ΚΚΕ: 4,8%
>ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,7%
>ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,8%
>ΠΑΣΟΚ: 3,5%
>ΑΝΕΛ: 2,5%
>ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,4%
>ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 3,8%
>ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ: 2,6%
>ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: 15,2%

Κατά τα άλλα ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός, προηγούμενος του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 41,0% έναντι 33,4% με σημαντικό ποσοστό να συγκεντρώνει το «κανένας» με 23,6%.
το 6,1% να απαντά, πως θα το ψήφιζε, ενώ το 92,4% όχι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: