Νέα ασχήμια Ερντογάν με νωπό το αίμα στο Charlie Hebdo




Την κατηγορία του ρατσισμού και της υποκίνησης μίσους απηύθυνε σε νέο του παραλήρημα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, παρότι το αίμα των στελεχών του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo είναι ακόμα νωπό, ως αποτέλεσμα όχι των λόγων φυσικά, αλλά των έργων των υποτιθέμενων υπερασπιστών… της τιμής του «θιγμένου» Μωάμεθ.

Σε συνάντηση που είχε με την επιχειρηματική κοινότητα της Τουρκίας, αποκάλεσε το περιοδικό ως «διαβόητο» για τις «προκλητικές» του δημοσιεύσεις για τους μουσουλμάνους «και τους χριστιανούς». Η διαφορά που δεν κατάφερε ποτέ να εντοπίσει ο Τούρκος πρόεδρος, είναι ότι για κάποιον λόγο, τα χέρια που οπλίστηκαν και αφαίρεσαν το πολυτιμότερο αγαθό που δίνει είτε ο Θεός είτε ο Αλλάχ, ήταν ισλαμικό.

Συνεχίζοντας δε το παραλήρημα, ο Ερντογάν είπε, «δεν καλείται αυτό ελευθερία… αυτό ισοδυναμεί με τρομοκρατία και εισβολή στον ιδιωτικό χώρο των άλλων ανθρώπων», αποκαλώντας τους εκδότες του εντύπου ως «άθεους» που δεν σέβονται τους υπόλοιπους, σε μια ακόμη έμμεση αιτιολόγηση των ειδεχθών πράξεων ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Προφανώς λησμόνησε ότι και ο ίδιος κατά καιρούς βγάζει πύρινους λόγους με νουθεσίες προς τους «υπηκόους» του, ακόμα και για τις πιο απίθανες λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής, όπως για παράδειγμα πόσα παιδιά θα αποφασίσουν να κάνουν.

Εκτός κι αν ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Αλλάχ επί της γης, οπότε δεν χωράνε δικά μας σχόλια και το θέμα περνά απευθείας στη δικαιοδοσία ψυχολόγων και ψυχιάτρων, χριστιανών ή μουσουλμάνων…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: