Ν.Δ. στον Τσίπρα: Επιλέγεις ύβρεις και αθλιότητα




Για “γκεμπελίσκους του ΣΥΡΙΖΑ” που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κάνει λόγο η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

“Η διαφορά είναι προφανής”, τονίζει η κα Σπυράκη και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν” το κυριότερο από την ανακοίνωση της ΤτΕ, ότι δηλαδή η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών μας μόνο όσο καιρό βρισκόμαστε σε πρόγραμμα, δηλαδή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

“Τη μέρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα βγάζει τη χώρα εκτός προγράμματος. Περιμένουμε τώρα να μας πει από πού θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ η οποία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ανοιχτά σύνορα παντού για να περνάνε ελεύθερα οι λαθρομετανάστες, την ώρα που μοιράζει αδιακρίτως ιθαγένειες και ανακοινώνει γκρέμισμα του φράκτη στον Έβρο, 11 ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ ζητούν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ.

“Η ΝΔ συντάσσεται με τις χώρες του ελεύθερου κόσμου και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πολεμήσει τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει μόνος με τις ιδεοληψίες του”, συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα.

Σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου δίνουν ενωμένοι τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο κ. Τσίπρας επιλέγει τις ύβρεις και την αθλιότητα.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ λέει ότι το πρόγραμμά του κ. Τσίπρα για την οικονομία προκαλεί γέλιο σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό “καθώς τάζει στους πάντες τα πάντα, ξεπερνώντας ακόμα και το γνωστό ‘λεφτά υπάρχουν'”.

Η ΝΔ μιλά για “διαφορετική μεταναστευτική πολιτική” που εξήγγειλε απόψε ο κ. Τσίπρας που προφανώς προβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, “δηλαδή την κατάργηση της διεθνούς δύναμης αποτροπής λαθρομετανάστευσης Frontex, ανοιχτά σύνορα για όλους, απόδοση ιθαγένειας σε όλους, γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου”.

Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι συντάσσεται με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου για ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, “αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τις παρωχημένες ιδεοληψίες του, να καταστρώνει σχέδια τύπου ‘Υπατία'”.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β: Το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις απόψεις των υποψήφιων βουλευτών του, οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα για το ποιο μπορεί είναι αυτό το σχέδιο B του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον οι εταίροι μας αρνηθούν τα σχέδιά του για το δημόσιο χρέος, θέτει ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Β’ Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης με σημερινή δήλωσή του.

O κ. Χατζηδάκης υπενθυμίζει ότι ο μεν κ. Βαρουφάκης, έχει υποστηρίξει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (21.9.2014) πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποσχεθεί στον ελληνικό λαό «μόνο δάκρυα και αίμα, λέγοντας το μεγάλο “όχι” στους εταίρους μας», διότι αξίζει η Ελλάδα να γίνει «ο καταλύτης μιας αλλαγής για όλη την Ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως αν το αίτημα για αλλαγή ολόκληρης της Ευρωζώνης δεν εισακουσθεί από την ΕΕ, θα πρέπει «το Ελληνικό Δημόσιο να μην αποπληρώσει τα παλαιότερα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Δηλαδή, να χρεοκοπήσει η χώρα.

Ο δε κ. Λαπαβίτσας, υποστηρίζει πως αξίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε μια στρατηγική ολικής αναθεώρησης της συμφωνίας με τους δανειστές μας. Ωστόσο, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM (12.12.2014), παραδέχεται πως αν έτσι προκληθεί ρήξη με την ΕΕ «βεβαίως και θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα» χρηματοδότησης. Και πως σε αυτήν την περίπτωση, «θα πρέπει να γίνει προετοιμασία» για ένα σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

«Τελικά τι υπόσχεται στον ελληνικό λαό; Δάκρυα και αίμα; Επιστροφή στη δραχμή; ‘Η όπως έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου σε μια ελληνική ταινία «να πάρουμε τα άλογα, να κατέβουμε στον κάμπο και μετά βλέπουμε;», επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: