Λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και αφού έκλεισε πλέον η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας οι πολιτικοί αρχηγοί δίνουν έδωσαν το παραδοσιακό τους ραντεβού για χαλαρή κουβέντα, φαγητό, κρασί και ούζο με δημοσιογράφους ή στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματός τους.

Αντώνης Σαμαράς

Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.

Στις 16:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

Αλέξης Τσίπρας

Με μια μικρή βόλτα στη δημοτική αγορά των Χανίων και σε κοντινούς δρόμους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ολοκλήρωσε από τα Χανιά την παρουσία του στην Κρήτη.

Στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου, στο κέντρο της πόλης, όπου διέμενε, κατά την αναχώρησή του το πρωί, γυναίκα τού φόρεσε στον ώμο ένα κρητικό μαντήλι και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι βουλευτές από τα Χανιά και κομματικά στελέχη, βρέθηκε στη δημοτική αγορά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ένας από τους καταστηματάρχες τού προσέφερε ως δώρο ένα κομπολόι, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήπιε και την παραδοσιακή κρητική τσικουδιά.

Καθώς έβγαινε από την αγορά, πολίτης απευθύνθηκε στον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι είναι άνεργος εργαζόμενος σε πλοία και λέγοντάς του «πρόεδρε θέλουμε δουλειές». Ο κ. Τσίπρας τον πλησίασε και μεταξύ άλλων του είπε: «Εμείς θα σας βλέπουμε στα μάτια, η καθαρότητα είναι εγγύηση».

Λίγο αργότερα, τον κ. Τσίπρα πλησίασε ένας μικρός μαθητής ζητώντας του να υπογράψει σε ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελπίδα έρχεται. Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε στο φυλλάδιο ο Πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας έκανε στη συνέχεια ένα μικρό διάλειμμα για καφέ και στη συνέχεια αναχώρησε για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σταύρος Θεοδωράκης

Από τις 9:00 σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους βουλευτές, άρχισε να επισκέπτεται τα εκλογικά περίπτερα του Ποταμιού στις Β´ περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά.

Αρχικά ξεκίνησε από τον Χολαργό, επισκέφτηκε το Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τη Κηφισιά και αναμένεται μέχρι το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του κόμματός του στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και στην Ηλιούπολη.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο γγ της ΚΕ του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας. Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, πολλοί οπαδοί του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές.

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Χαλαρή συζήτηση με υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κομματικά στελέχη και δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του περιοδεία, είχε σε ουζερί στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος χθες στις εκλογές, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με ψυχραιμία και ύστερα από σκέψη και επισήμανε ότι η σημερινή ημέρα, παραμονή των εκλογών, προσφέρεται γι αυτό.

Πάνος Καμμένος

Στη Νίσυρο και συγκεκριμένα στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου) θα ψηφίσει αύριο στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β’ Αθηνών.

Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάλυμνο, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά του νησιού και συνομίλησε με νέους ανθρώπους, καθώς και με καταστηματάρχες και καταναλωτές. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Φώτης Κουβέλης

Τραπέζι σε εκπροσώπους του Τύπου παρέθεσε σήμερα ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερα» Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, μαζί με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, είχει χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού, σε ταβέρνα στην περιοχή του Μεταξουργείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: