Και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς… τα Θεοφάνεια των Σαμαρά και Τσίπρα




Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σε όλη τη χώρα τα Άγια Θεοφάνεια. Στις θρησκευτικές τελετές στις εκκλησίες σε όλη τη χώρα, παρόντες ήταν και οι δυο μονομάχοι των εκλογών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα και ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε στον Πειραιά, απελευθερώνοντας μάλιστα και ένα κατάλευκο περιστέρι…

Στην Καβάλα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας που τέλεσε ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος και συμμετείχε εν συνεχεία στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Δράμα, όπου θα παρακολουθούσε παρόμοια θρησκευτική τελετή στην Αγία Βαρβάρα.

Στα μέσα ενημέρωσης που τον πλησίασαν για μια δήλωση, ο πρωθυπουργός επέλεξε μια δήλωση με σαφές πολιτικό νόημα: «Χρόνια πολλά και υγειά σε όλους τους Έλληνες και προκοπή στην πατρίδα μας. Τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να προχωρήσει πιο γρήγορα και να μην ξανακυλήσει. Καλή φώτιση σε όλους μας. Να είστε καλά».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στον Πειραιά για την εκεί θρησκευτική τελετή Αγιασμού των Υδάτων, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Ήταν συνεχώς χαμογελαστός, με κάποια δόση αμηχανίας, όντας μη συνηθισμένος να συμμετάσχει στα… θρησκευτικά δρώμενα, κρατούσε στα χέρια του ένα λευκό περιστέρι, το οποίο και απελευθέρωσε σύμφωνα με το έθιμο.

Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε φέτος στην αποβάθρα μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ και ήταν παρών ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ εκεί βρέθηκαν και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: