Μέσα σε λίγες μόνο ώρες σημειώθηκε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μια έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, μια επίθεση με χειροβομβίδες σε τέμενος στη Λε Μαν, κοντά στο Παρίσι και πυρά σε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» (http://www.imerisia.gr/), παρουσιάζοντας συγκεντρωτικά το μπαράζ επιθέσεων στη Γαλλία, μία αστυνομικός και ένας δημοτικός υπάλληλος δέχτηκαν από πυρά αυτόματου όπλου στο προάστιο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, με αποτέλεσμα η αστυνομικός να υποκύψει στα τραύματά της.

Ο άγνωστος άνδρας πυροβόλησε με αυτόματο όπλο στην πλάτη δημοτικών αστυνομικών. Ο δράστης διέφυγε ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ – νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης συνελήφθη.

Λίγη ώρα αργότερα, πανικός προκλήθηκε στη Βιλφράνς στη νότια Γαλλία, από έκρηξη σε εστιατόριο κεμπάμπ κοντά σε τέμενος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα. «Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δήλωσε πηγή της Περιφέρειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο δήμαρχος της πόλης, Perrut Bernard, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το χτύπημα αυτό ίσως σχετίζεται με την χθεσινή επίθεση στην Charlie Hebdo.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία «ιδιαίτερα σοβαρή» και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι «πολύ προσεκτικοί» σχετικά με το τι πληροφορίες θα μεταφέρουν.

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: