Η Τουρκία με τον Αχμέτ επιστρέφει στο Νταβός




Όποτε πήγαινε ο υπερφίαλος Ερντογάν στο εξωτερικό, προκαλούσε καταστροφές για την τουρκική διπλωματία, με αποτέλεσμα να αγωνίζονται ακόμα και σήμερα να τα μπαλώσουν. Η μνημειώδης ανικανότητα του Ερντογάν να συγκρατήσει τη γλώσσα του και ο άκρατος λαϊκισμός του, τον είχαν καταστήσει επικίνδυνο για τη χώρα του.

Πλέον, στη θέση του πρωθυπουργού βρίσκεται ένας όχι λιγότερο επικίνδυνος, αλλά πολύ περισσότερο πονηρός Ανατολίτης, εξίσου θρησκόληπτος. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Η διαφορά του είναι πως μπορεί και διαχειρίζεται τις δημόσιες σχέσεις με πολύ διαφορετικό τρόπο. Αυτό το δεδομένο, οδήγησε τους Τούρκους στην απόφαση να επανέλθουν στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός (WEF: World Economic Forum), που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-24 Ιανουαρίου στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο.

Η Τουρκία απείχε από το Νταβός από το 2009 ό6αν είχε σημειωθεί το περίφημο επεισόδιο του Ερντογάν με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρεζ και οδήγησε στη δραματική κλιμάκωση των σχέσεων, με αποκορύφωμα λίγους μήνες αργότερα, το επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά» και τον θάνατο ισλαμιστών «ακτιβιστών» που όδευαν για να σπάσουν τον αποκλεισμό – όπως έλεγαν – στη Γάζα, παρά τις προειδοποιήσεις των Ισραηλινών.

Να δούμε αν ακούσουμε τα γνωστά από τον Νταβούτογλου, ή θα σπεύσουν οι γνωστοί – άγνωστοι τουρκολάγνοι, να βρουν πάτημα για να δηλώσουν στο διεθνές ακροατήριο ότι κάτι αλλάζει πάλι στην Τουρκία…

ΠΗΓΗ: www.defence-point.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: