Η ημέρα των εκλογών είναι η δική μας ημέρα




Του Αλέξανδρου Μαλλιά

H Ελλάδα προκαλεί και πάλι φόβο στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει “Συμμαχία Πρόθυμων” να μας ακολουθήσει στον γκρεμό.

Παρ’ όλα τα λάθη και την ανεπάρκεια των ευρωπαϊκών θεσμών και συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών ηγετικών ομάδων (ελίτ), η κύρια ευθύνη είναι δική μας. Των δικών μας πολιτικών ηγεσιών, καθώς επίσης οικονομικών ομάδων πίεσης και συμφερόντων.

Μέχρι σήμερα, κανένας μα κανένας από τους ίδιους πολιτικούς μας ηγέτες δεν είχε το θάρρος να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί ή που του καταλογίζεται. Αντίθετα, ως ξένοι στην πόλη, αφορίζουν το παρελθόν και υπόσχονται να μας σώσουν και πάλι. Θεέ μου, ποιος θα με σώσει από τους σωτήρες;

Ευθύνη όμως έχουμε κι εμείς.

Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία που έχουμε, οφείλουμε, όλες τις ημέρες του χρόνου, να ελέγχουμε την κυβέρνηση, να ζητούμε από τις πολιτικές ηγεσίες υπευθυνότητα και λογοδοσία.

Υπάρχει μόνο μια ημέρα, κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια που η ευθύνη για την τύχη της χώρας είναι στα χέρια μας.

Αυτή είναι η ημέρα των εκλογών. Την ημέρα αυτή, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας. Να το θυμηθούμε αυτό στις 25 Ιανουαρίου. Για να μην απορούμε και πάλι την επομένη των εκλογών.

Η ψήφος μας δεν θα αφορά πια τη δική μας γενιά, αλλά κυρίως τις επόμενες.

* Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Διαλόγου και υπεύθυνος του τομέα Διεθνών Σχέσεων στο ΠΟΤΑΜΙ

6 Ιανουαρίου 2015

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: