Η Γαλλία τιμήθηκε στην τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών




Η Έλεν Μίρεν είχε τοποθετήσει μια μαύρη πένα στο αριστερό τμήμα του κόκκινου φορέματός της ενώ ο Τζορτζ Κλούνεϊ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν είχε καρφιτσωμένη μια κονκάρδα με την επιγραφή “Je Suis Charlie” στην τελετή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, η Αλαμουντίν απαστράπτουσα μέσα στο μακρύ μαύρο φόρεμά της κρατούσε στο χέρι μια λευκή τσάντα όπου επάνω της ήταν χαραγμένο το σύνθημα “Je Suis Charlie”. Πολλοί ακόμη ηθοποιοί πατώντας το κόκκινο χαλί της τελετής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους πολίτες της Γαλλίας κρατώντας και επιδεικνύοντας το σύνθημα που έχει κατακλύσει τον πλανήτη “Je Suis Charlie”.

Η τελετή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών ουσιαστικά “επισκιάστηκε” από την αμέριστη επίδειξη υποστήριξης των αστέρων του Χόλιγουντ στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας.

Στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της σεζόν που αφορά την απονομή βραβείων στο Χόλιγουντ, οι ηθοποιοί χρησιμοποίησαν το γεγονός για να να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης, μετά τη δολοφονία των γελοιογράφων στην εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

Η τρομοκρατική επίθεση προκάλεσε μια προφανή μελαγχολική νότα σε αυτό που θεωρείται ως μια από τις πιο ανάλαφρες νύχτες στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, που διοργανώθηκε από το Hollywood Foreign Press Association.

«Όπως οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έτσι και εμείς γνωρίζουμε τη σημασία της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης» δήλωσε ο πρόεδρος της HFPA Τέο Κίνγκμα. «Μαζί θα σταθούμε ενωμένοι ενάντια σε όποιον θα καταστείλει την ελευθερία του λόγου οπουδήποτε από τη Βόρεια Κορέα έως το Παρίσι» συμπλήρωσε ο Κίνγκμα καταχειροκροτούμενος από τους αστέρες του Χόλιγουντ.

Η αναφορά στ Βόρεια Κορέα σχετιζόταν με την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Sony Pictures, σε μια πράξη για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγόρησε ευθέως την Πιονγιάνγκ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Πρώτο Θέμα: Η Κάθι Μπέιτς έδειξε το κινητό τηλέφωνό της στο οποίο είχε γράψει την περίφημη γαλλική φράση αλληλεγγύης προς τη σατιρική εφημερίδα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: