Οι απίθανοι Ιταλοί που… βάζουν τα γυαλιά και στους Έλληνες!




Κι όμως, όσο κι αν εκπλήσσει, η είδηση δεν αφορά τις επιδόσεις της ιταλικής κρατικής μηχανής στη διαχείριση της τραγωδίας του πλοίου στην Αδριατική, για τις οποίες η ελληνική πλευρά έχει φρικτά παράπονα, παρότι για διπλωματικούς λόγους επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και τα ζητήματα θα τεθούν εν καιρώ ώστε να βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί άλλη φορά ο τραγέλαφος.

Αφορά όμως τους Ιταλούς δημοτικούς αστυνομικούς, αφού τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση, ότι το 83,5% όσων είχαν βάρδια τη νύχτα της πρωτοχρονιάς, δήλωσε αιφνιδιαστικά ασθένεια και δεν εμφανίστηκε! Εν ολίγοις, με τέτοιες απώλειες, η Ιταλία βρέθηκε παντελώς ανοχύρωτη αφού η αστυνομία της υπολειτουργούσε.

Πόσα θα μπορούσαν άραγε να συμβούν στους δρόμους της Ρώμης, οι οποίοι είχαν κατακλυστεί από 600.000 περίπου άτομα γιόρτασαν έξω την έλευση του νέου χρόνου. Η «La Repubblica» που φιλοξένησε σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός εκ των «κοπανατζήδων» δήλωσε πως είχε… δώσει αίμα (!) ή ξαφνικά κάποιο πρόβλημα (π.χ. χτύπημα) τους εμπόδιζε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και έπρεπε να παραμείνουν στο… κρεβάτι του πόνου.

Η ιταλική κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι έχει δικαίως εξοργιστεί με το περιστατικό και προαναγγέλλει κυρώσεις μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ανήρτησε σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης, ότι αυτός είναι ο λόγος που επιβάλει αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία για τη δημόσια διοίκηση…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: