Γιούνκερ: Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε κυβέρνηση




«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε:

«Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στην παρούσα πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να πούμε είναι ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση».

Παράλληλα, με συνέντευξή του, στο σημερινό φύλο της γερμανικής εφημερίδας Hannoverschen Allgemeinen Zeitung, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ζήτησε τη δίκαιη μεταχείριση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «για να επιτευχθεί μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη και σοβαρή μείωση του χρέους, χρειάζεται ένα δίκαιο πλαίσιο σχέσεων συνεργασίας και όχι απειλές».

«Η Μέρκελ εμπιστεύεται τους Έλληνες»

Όπως τόνισε «η Ελλάδα χρειάζεται ένα έξυπνο μείγμα πολιτικής που να αποτελείται από μέτρα σταθεροποίησης των δημοσιονομικών της, δομικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε τομείς του μέλλοντος που να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η καγκελάριος Μέρκελ εμπιστεύεται τους Έλληνες και τους θεωρεί ικανούς να ορθοποδήσουν στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Παίρνοντας ως αφορμή το αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα προειδοποίησε ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ και τη Γερμανία.

ΠΗΓΕΣ: Deutsche Welle – ΑΠΕ – ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: