Η Τουρκία “γλύφει” το Ισραήλ με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής για τα θύματα των ναζί




Με την παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, θα τιμηθεί στην Άγκυρα η μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων, θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά, ενώ είναι γνωστές οι αντισημιτικές αναφορές πολλών μελών του Ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προεξάρχοντος του ιδίου του Ερντογάν.

Στις 27 Ιανουαρίου είναι η επέτειος της απελευθέρωσης των κρατουμένων του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης και έχει θεσπιστεί ως παγκόσμια ημέρα μνήμης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005. Η Τουρκία θα τιμήσει τη μέρα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών συλλυπείται του συγγενείς των θυμάτων…

Αυτό δίνει στην πρωτοβουλία τον χαρακτήρα «ανοίγματος» προς το Ισραήλ, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα, αφού η Τουρκία έχει απομονωθεί διεθνώς, παρότι οι περισσότεροι ηγέτες διστάζουν αν αναφερθούν ανοικτά, εξαιτίας της σημαντικής γεωγραφικά θέσης της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα, αναφέρεται πως «ελπίζουμε ότι κάθε άτομο θα καταλάβει το Ολοκαύτωμα, το οποίο συνιστά μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης Ιστορίας και να αντιληφθεί τη σημασία της συνεργασίας, ώστε τέτοια τραγωδία και οι συνθήκες που κατέστησαν αυτό το ασύλληπτο έγκλημα δυνατό, δεν θα αναδυθούν εκ νέου»!

Για να συνεχίσει, «παρατηρούμε, ότι ο αντισημιτισμός, που διαμόρφωσε τη βάση για την απάνθρωπη ναζιστική ιδεολογία, επιβιώνει ακόμη στις μέρες μας και επομένως πιστεύουμε στη σημασία του να πολεμάς ακούραστα εναντίον αυτού του φαινομένου»! Η Τουρκία εισέρχεται εκ νέου στην εποχή της πολιτικής ορθότητας…

Το ερώτημα ασφαλώς είναι αν στην τελετή θα εμφανιστεί ο Ερντογάν, ή η κυβέρνηση της Τουρκίας θα εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο, όχι όμως το ανώτατο. Εκτίμηση είναι ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί, αφού αντιλαμβάνεται καλά, ότι σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρωταρχικό μέλημα είναι για μια χώρα να κλείνει μέτωπα… Να προσπαθεί τουλάχιστον.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: