ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ…




Τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε πριν από λίγο στο Τελ Αβίβ, όταν 23χρονος Παλαιστίνιος που είχε εισέλθει στο Ισραήλ παράνομα από τη Δυτική Όχθη, επιτέθηκε στους επιβάτες λεωφορείου που κινούνταν στη λεωφόρο Μεναχέμ Μπέγκιν, στο κέντρο της πόλης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 12 άτομα, τρία εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο νεαρός δράστης καταγόταν από την πόλη Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης και εξουδετερώθηκε από τα εξαιρετικά στοχευμένα πυρά ατόμου που εργάζεται στο προσωπικό ασφαλείας των φυλακών, στο πόδι, κοντά στο σημείο του εγκλήματος και συνελήφθη.

Από τη στιγμή εκείνη έχει ξεκινήσει «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα στην ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά. Η ισραηλινή ηγεσία καθιστά υπεύθυνη την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Μαχμούντ Αμπάς (Άμπου Μάζεν) προσωπικά, ως ηθικούς αυτουργούς, για να ακολουθήσει η συνήθης προκλητική δήλωση από την πλευρά της Χαμάς…

Ο Ιζάτ Αλ Ρισέκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Ισλαμιστικής Οργάνωσης, περιέγραψε την επίθεση ως «πράξη ηρωϊσμού», αποκαλώντας την «φυσική αντίδραση στα εγκλήματα της κατοχής και της τρομοκρατίας εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Και κάπως έτσι συνεχίζεται αενάως ο κύκλος της βίας και του αίματος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: