Πληροφορίες που προέκυψαν από παρατηρητές του ΟΗΕ, τις οποίες μεταδίδει αυτή την ώρα σε έκτακτο δημοσίευμα στον ιστότοπό της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, διαψεύδουν την αρχική εκδοχή, ότι η επίθεση των Ισραηλινών στην περιοχή του Γκολάν, κοντά στην πόλη Κουνέιτρα και η εκτόξευση πυραύλων, πραγματοποιήθηκε από ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η επίθεση έγινε με τη χρήση δύο οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο γιος του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμάντ Μουγκνίγιε, με το χαρακτηριστικό όνομα Τζιχάντ…

Μαζί του έχασαν τη ζωή τους και αριθμός Ιρανών στρατιωτικών των Φρουρών της Επανάστασης (Pasdaran), μεταξύ των οποίων και ένας στρατηγός. Φέρονται να ετοίμαζαν πλήγμα εναντίον του Ισραήλ.

Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει αυξήσει πολύ το επίπεδο έντασης στην περιοχή, με πολλούς αναλυτές να αναμένουν αντίποινα από την πλευρά της Χεζμπολάχ, τη σιιτική ένοπλη οργάνωση η οποία πολεμάει στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: