Εκρηκτικά και στο δεύτερο κρησφύγετο Ξηρού στο Λουτράκι




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η εξονυχιστική έρευνα των ανδρών της αντιτρομοκρατικής στη δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού και όπως φαίνεται και των ασύλληπτων μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει – σύμφωνα με πληροφορίες – δύο τσουβάλια με νιτρική αμμωνία (ANFO) αλλά και δύο αυτοκίνητα (ένα βαν και ένα τζιπ), τα οποία προφανώς και θα χρησιμοποιούνταν στην επίθεση κατά των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το Mega (www.megatv.com), το νέο κρησφύγετο του Ξηρού και των συνεργών του που βρίσκεται στη λίμνη Ηραίου και σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το Λουτράκι, εντόπισαν οι αστυνομικοί μετά από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη του οικήματος, ο οποίος αναγνώρισε στην φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας το πρόσωπο της κοπέλας που το είχε νοικιάσει.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έσπασαν το μεσημέρι την πόρτα του σπιτιού, ωστόσο η έρευνα σταμάτησε άμεσα καθώς υπήρξε φόβος πως το οίκημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έφτασαν στο σημείο και ερεύνησαν τον χώρο προτού μπει η αντιτρομοκρατική.

Πηγές αναφέρουν πως το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί από την 22χρονη τον Οκτώβριο, ενώ το μισθωτήριο συμβόλαιο έληγε στις 8 Ιανουαρίου στοιχείο που ενισχύει την εκδοχή της αστυνομίας ότι την Κυριακή 4 Ιανουαρίου ο Ξηρός θα πραγματοποιούσε το χτύπημα στις φυλακές.

“Σχέδιο Γοργοπόταμος” – Ήταν έτοιμος για μακελειό ο Ξηρό

Σύμφωνα με το δελτίο του Mega, για μάχη άνευ προηγουμένου ήταν έτοιμοι ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του με σκοπό να απελευθερώσουν τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αντιτρομοκρατική από το σπίτι – γιάφκα της Αναβύσσου, στο οποίο βρέθηκε και σχεδιάγραμμα με το πως θα ήταν τοποθετημένα τα όπλα μέσα στο βαν η επιχείρηση ήταν προγραμματισμένη για χθες Κυριακή την ώρα του προαυλισμού ώστε να είναι ευκολότερη η απόδραση.

Το χτύπημα στον Κορυδαλλό

Το πρώτο βαν – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – με την βασική ομάδα και τον Χριστόδουλο Ξηρό θα ξεκινούσε από την Ανάβυσσο και θα σταματούσε σε προκαθορισμένο σημείο ώστε να φτάσει εκεί και το δεύτερο βαν, στο οποίο θα επέβαινε η επιχειρησιακή ομάδα με τον οπλισμό.

Όταν τα δύο βαν με τα συνολικά 12 άτομα που θα έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση θα έφταναν στις φυλακές Κορυδαλλού οι τρομοκράτες θα στάθμευαν το φορτηγάκι με τα εκρηκτικά έξω από τον μαντρότοιχο της πρώτης πτέρυγας όπου κρατούνται οι “Πυρήνες” και μόλις απομακρύνονταν, ένας συνεργός τους θα πυροδοτούσε τη βόμβα που θα περιείχε 100 κιλά ANFO πιθανότατα με κινητό.

Αμέσως μετά την έκρηξη – το ωστικό κύμα της οποίας θα κατηύθυναν προς τον τοίχο χρησιμοποιώντας τσουβάλια άμμου και τσιμέντου – και τον αιφνιδιασμό που θα προκαλούσε στους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ένα άτομο θα έβγαινε από το βαν κρατώντας ένα RPG και θα έβαλε είτε εναντίον των σωφρονιστικών στις σκοπιές είτε κατά των αστυνομικών.

Θα εκτελούσαν αστυνομικούς & σωφρονιστικούς

Σύμφωνα με το Mega, τουλάχιστον άλλοι δύο οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πιθανότατα ένας εξ αυτών ο “Γιώργος” με το όπλο με τη διπλή γεμιστήρα – όπως αναφέρει και το σκαρίφημα του Ξηρού – θα εξαπέλυαν καταιγισμό πυροβολισμών κατά όσων αστυνομικών ή υπαλλήλων των φυλακών επιχειρούσαν να σταματήσουν την επιχείρηση.

Στο σχεδιάγραμμα του Ξηρού που βρέθηκε στην Ανάβυσσο φαίνονται ξεκάθαρα οι θέσεις στις οποίες θα βρίσκονταν τα όπλα και κάτω από τι θα ήταν κρυμμένα. Ο Χριστόδουλος Ξηρός σημείωνε πως θα υπήρχαν εκτός από το ρουκετοβόλο RPG, 5 Καλάσνικοφ (αναφέρονται ως “καλάμια”), χειροβομβίδες (αναφέρονται ως “αχινοί”), ένα σάκος με πιστόλια (αναφέρονται ως “μικρά”) και ένας σάκος με το κάλυμμα ενός εκ των βαν.

Οι τρομοκράτες φαίνεται πως είχαν κάνει λεπτομερή κατόπτευση του χώρου, είχαν σημειώσει πόσες και σε ποια σημεία των δρόμων βρίσκονται κάμερες, ενώ σχεδίαζαν να αλλάξουν τουλάχιστον τρία οχήματα ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στο σπίτι της Αναβύσσου.

Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: