Εκλογές: Το Μνημόνιο μας φέρνει πιο κοντά…




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Λίγο πριν σφυρίξει η λήξη της προεκλογικής περιόδου, επιτέλους άρχισε να προκύπτει η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.

Ολοι -εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και πιθανόν του κ. Καμμένου- οι άλλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αγοράσουμε χρόνο, να συζητήσουμε την ολοκλήρωση του προγράμματος (Μνημονίου), ώστε και η στρόφιγγα της ΕΚΤ να μείνει ανοικτή και αφού 7 δισ. της τελευταίας δόσης εισπραχθούν κανονικά, να ξεκινήσει το παζάρι για το «πρόγραμμα» που θα διαδεχθεί το Μνημόνιο.

Ηταν η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βαλαβάνη που άνοιξε το παράθυρο σε αυτή τη νέου τύπου συναίνεση, καθώς η «τεχνική επέκταση» που ανακοίνωσε ότι θα ζητηθεί θα είναι «φωτοτυπία» της επιστολής με την οποία ο κ. Χαρδούβελης είχε ζητήσει τη δίμηνη παράταση από τους δανειστές. Με τη μόνη διαφορά ότι λόγω εκλογών η επιστολή Χαρδούβελη δεν είχε πρόβλεψη για ελέγχους από την τρόικα.

«Πρέπει να υπάρξει χρόνος για να επαναδιαπραγματευτούμε στο χρέος και να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του» είπε η κ. Βαλαβάνη και προφανώς όλοι συμφωνούν μαζί της, παρά το γεγονός ότι κατόπιν έσπευδε να μπαλώσει τα αμπάλωτα.

Και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς έβαλε το λιθαράκι του δηλώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η παρούσα δανειακή σύμβαση, περί αυτού πρόκειται…».

Ετσι πολύ σύντομα, από τη Δευτέρα και μετά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα υπάρξει νέο πεδίο δόξης λαμπρό ευρύτατης συναίνεσης.

Καθώς, με πρώτο νόμο στη νέα Βουλή εκείνον που θα ζητά την «τεχνική επέκταση» του Μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει να φοβηθεί μήπως χάσει την ψήφο του κ. Λαφαζάνη, του κ. Λαπαβίτσα και του κ. Καμμένου. Για την «εθνική προσπάθεια» θα έχει διαθέσιμες τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ… Με το μετεκλογικό σκηνικό να εκτυλίσσεται σε διαγωνισμό για το ποιος θα μας ταξιδέψει καλύτερα στο «πέλαγος» του Μνημονίου, που όπως και να το πεις -Μνημόνιο, Πρόγραμμα, Μανιφέστο, Συμβόλαιο- είναι αυτό που αρχίζει να τους φέρνει όλους πιο κοντά…

ΠΗΓΗ: WWW.ETHNOS.GR, E-mail: [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: