Εκλογές: Προσδεθείτε, προβλέπονται αναταράξεις…

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Αυτές οι εκλογές θα μείνουν στην Ιστορία, όχι μόνο επειδή έγιναν μέσα στο καταχείμωνο. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε την επόμενη ή τη μεθεπόμενη Δευτέρα για να ζήσουμε την ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, που κάποιοι φανατικά αρνούνται να αντικρίσουν…

Και θέλουν σώνει και καλά να πείσουν όλους τους υπόλοιπους ότι ο γκρεμός μπροστά είναι οφθαλμαπάτη.

Ηδη από χθες, οι «έντονες αναταράξεις», πριν ακόμη αναδειχθεί νέα κυβέρνηση, προμηνύουν ότι θα υπάρξει αναγκαστική προσγείωση.

Γιατί γνωρίζουμε πια ότι το μπαζούκας του 1 τρισ. ευρώ του Μάριο Ντράγκι, του πιο θεσμικού από τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρώπης, είναι εδώ. Αλλά για να πατήσει και η Ελλάδα τη «σκανδάλη», υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο: να τελειώσει η αξιολόγηση του Μνημονίου από την τρόικα και να πληρωθούν μερικά δισεκατομμύρια ομόλογα μέχρι τον Ιούλιο?

Απλά, πιο λιανά δεν γίνεται.

Ναι: Αυτή την αξιολόγηση, αυτής της τρόικας, αυτού του Μνημονίου, που «δεν θα υπάρχουν» από τη Δευτέρα…

Αν τα διαγράψουμε όμως όλα αυτά τη Δευτέρα, εμείς πού θα βρούμε το μπαζούκας του 1 τρισ. ευρώ από την Τρίτη;

Ελπίζω να μη στηρίζονται σε καμιά νέα ιδέα της κ. Ραχήλ Μακρή, στο «όραμα» του κ. Μηλιού για την Ευρώπη που αλλάζει και θα μας χαρίσει 320 δισ., στις αφέλειες ότι θα τους μπερδέψουμε λέγοντας ότι άλλο η δανειακή σύμβαση, άλλο το Μνημόνιο. ‘Η ότι θα χαθούν στη μετάφραση και όταν μας λένε «Πρόγραμμα Προσαρμογής» θα τους πασάρουμε το δικό μας «Πρόγραμμα» από το «Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» (εκείνο με τις αυξήσεις και τις προσλήψεις).

Επειδή αρνούμαι να δεχθώ ότι υπάρχουν πολιτικοί που θα μετέτρεπαν τη χώρα σε «βομβιστή αυτοκτονίας» στο κατώφλι της Ευρώπης, θέλω να πιστέψω ότι ισχύει αυτό που ακούγεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες: «Δεν μπορεί, κάτι θα έχουν στο μυαλό τους».

Αλλά αυτό το «κάτι» καλό θα ήταν να το είχαμε μάθει πριν τις εκλογές.

Ούτε την Κυριακή, ούτε τη Δευτέρα. Γιατί τότε θα είναι σε εξέλιξη η αναγκαστική προσγείωση. Που θα γίνεται στα τυφλά…

www.ethnos.gr, E-mail: [email protected]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal