Δημοσκόπηση με μικρότερη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ




Κι ενώ με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που έδινε διαφορά μεγαλύτερη του 3% ανάμεσα στους δυο κύριους μονομάχους της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, δινόταν η εντύπωση ότι σιγά σιγά παγιοποιείται η κατάσταση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πανελλαδική έρευνα της εταιρίας «Metrisi», για λογαριασμό του ιστότοπου «Provocateur.gr», να αλλάξει τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι η διαφορά των δύο εμπίπτει πλέον στα όρια του «στατιστικού λάθους»

Η έρευνα έγινε το χρονικό διάστημα 12-13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1008 ατόμων, και στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό προτίμησης 30,9% του εκλογικού σώματος, έναντι 28,7% της ΝΔ.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι το προβάδισμα που δείχνει να έχει πάρει το ΠΟΤΑΜΙ για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, αφού συγκεντρώνει το 5,5% και ακολουθεί με κάποια απόσταση η Χρυσή Αυγή με 4,7%. Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, το ΚΙΔΗΣΟ με 2,8%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1%, ο ΛΑΟΣ με 1,1% και «άλλο κόμμα» με 4,6%.

Ενδιαφέρον έχει ότι και σε αυτή τη μέτρηση, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται κοντά στο 10%, για την ακρίβεια 9,8%. Όσον αφορά την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών για τον πρωθυπουργικό θώκο, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Σταθερό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και από την ALCO: http://mignatiou.com/2015/01/stathero-provadisma-ston-siriza-ke-apo-tin-alco/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: