Δεν βρέθηκαν άλλα θύματα στο Norman Atlantic




Για δεύτερη ημέρα εισήλθαν το Σάββατο στο πλοίο Norman Atlantic οι Ιταλοί πραγματογνώμονες και εισαγγελείς. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, έως τώρα δεν βρέθηκαν άλλα θύματα. Δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά.

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.

Oι καραμπινιέροι, σήμερα, προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στην Ιταλία βρίσκονται οι συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων του «Norman Atlantic». Με τη βοήθεια εκπροσώπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, ήρθαν σε επαφή με τις νομαρχίες του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.

Αργότερα είναι πιθανό να επιτραπεί στους συγγενείς να προσεγγίσουν το «Norman Atlantic», το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι του Μπρίντιζι, χωρίς όμως να μπορέσουν να ανέβουν σε αυτό.

Οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές εισήλθαν και πάλι στο πλοίο. Αν εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, θα μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ και να εξακριβωθεί αν υπάρχουν, μέσα σε αυτό, νεκροί μετανάστες ή οδηγοί φορτηγών. Υπάρχουν, όμως, ακόμη εστίες πυρκαγιάς και ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι δήλωσε ότι «για να μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ του Norman μπορεί να χρειασθούν ακόμη και αρκετές ημέρες».

Στο μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα στο Μπρίντιζι και επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

ΠΗΓΗ: Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: