Αντιδράσεις στη Μεσσηνία για την απόφαση Σαμαρά να κρατήσει την έδρα




Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αν και ο πρώην πρωθυπουργός με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ευχαριστεί τους Μεσσήνιους για τον αγώνα και τη στήριξη που του παρείχαν, ενώ εξάρει την προσφορά στον δημόσιο βίο, την παράταξη και τον νομό, του πρώτου σε ψήφους και πρώην υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, που όμως δεν εκλέγεται, αφού η ΝΔ στη Μεσσηνία καταλαμβάνει μόνο μια έδρα.

Ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με δήλωσή του ζητά, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Νίκας αφού επισημαίνει ότι ο κ. Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της ΝΔ στη Μεσσηνία, υπογραμμίζει πως, «η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Επιπλέον τονίζει πως, «η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ’ όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ’ αυτό τον τόπο».

Στο μεταξύ, με ανοικτή επιστολή του στους Μεσσήνιους, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, τους ευχαριστεί που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στον νομό και σ’ όλη την Πελοπόννησο επισημαίνοντας:«Η παράταξη στη Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας» και προσθέτοντας: «Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας».

Ο κ. Λαμπρόπουλος υπογραμμίζει: «Στη Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στον νομό. Πρωτάκουστο!»

Τέλος, δηλώνει πως θα μείνει όρθιος δίπλα στους πολίτες της Μεσσηνίας και τονίζει: «Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας. Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν. Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσηνία μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: