Αγγελική για Ξηρό: Θα μας δώσει όλους ο μαλάκας




Διάλογοι – βόμβα μεταξύ μελών των “Πυρήνων της Φωτιάς” και της 22χρονης Αγγελικής αποκαλύπτουν τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης για δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετέδωσε το Mega.

Σε κάποιο από τα σημειώματα που βρέθηκαν η νεαρή αναφέρει: “Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας”, ενώ οι Πυρήνες της απαντούν: “Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν μέσα σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί”.

Σε άλλο σημείωμά της επιμένει η Αγγελική: “Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;”. Για να την ηρεμήσουν τα μέλη των “Πυρήνων” της γράφουν: “Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας δώσει όλους όπως έκανε ο μαλ…ς και με τη 17 Νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας”.

Σύμφωνα με το Mega, μετά τις δύο αποτυχημένες τρομοκρατικές ενέργειες -η μία στο ΑΤ Ιτέας και η άλλη στη ΔΟΥ Κορυδαλλού- ένα από τα προφυλακισμένα μέλη των “Πυρήνων” γράφει στο σημείωμά του: “Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω”.

Η ανταλλαγή των σημειωμάτων γινόταν μέσω κινητών τηλεφώνων, τα οποία έβαζαν σε λειτουργία πτήσης και στη συνέχεια τραβούσαν φωτογραφία το σημείωμα, το κρυπτογραφούσαν και το έδιναν σε κάρτες μνήμες στην Αγγελική.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται ότι ετοίμαζαν οι “Πυρήνες της Φωτιάς”, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Συνελήφθη ένα ακόμη άτομο 29 ετών αλβανικής καταγωγής.

Σε δηλώσεις του για την υπόθεση ο αρχηγός της Αστυνομίας Δημήτριος Τσακνάκης ανέφερε ότι από επιστολές μεταξύ εγκλείστων της τρομοκρατικής οργάνωσης και της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου προκύπτει πως οι “Πυρήνες” ετοίμαζαν ενέργεια εναντίον του Ξηρού μετά την απόδραση από τον Κορυδαλλό, χρησιμοποιώντας τη λέξη “απόλυση”.

Οι “Πυρήνες” φαίνεται από την επιστολή ότι χρεώνουν ευθέως στον Χριστόδουλο Ξηρό την μη ενεργοποίηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών, στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Τα κείμενα βρέθηκαν σε κάρτες μνήμης που είχε κρύψει η 22χρονη σε κρύπτη ταμπακιέρας που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι πάνω σε τάπερ με εκρητική ύλη από τη γιάφκα του Λουτρακίου υπήρχε DNA τριών προφυλακισμένων μελών των “Πυρήνων”, καθώς και “ορφανό” γενετικό υλικό γυναίκας.

Επίσης σε χειρόγραφα σημειώματα από τις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου ταυτοποιήθηκε ο γραφικός χαρακτήρας φερόμενων ως μελών των “Πυρήνων”αλλά και συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

“Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Αγγελικής”

Από τα ίδια κείμενα προκύπτει ότι η 22χρονη Αγγελική είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην κατασκευή των εκρηκτικών υλών όσο και στο σχέδιο της τοποθέτησης του μεγάλου εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν, όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, πάνω από 150 κιλά, αλλά του αντιπερισπασμού που θα γινόταν για την απόδραση από τον Κορυδαλλό.

“Οτιδήποτε γινόταν, γινόταν μόνο με εντολή της Σπυροπούλου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακνάκης.

Διασύνδεση τρομοκρατών με ποινικούς

Σύμφωνα με το Mega, επιπλέον, από τις επιστολές φαίνεται ότι όλα τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες ανήκουν στους “Πυρήνες”, ενώ διαπιστώνεται ακόμη διασύνδεση τρομοκρατών με ποινικούς. Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι η στρατολόγηση του 29χρονου Αλβανού που συνελήφθη σήμερα έγινε από βαρυποινίτη αλλοδαπό κρατούμενο.

Τα μέλη επικοινωνούσαν με κωδικούς και σύμφωνα με την αστυνομία “Κώστας” ήταν η Αγγελική Σπυροπούλου, “Νίκος” ο Χριστόδουλος Ξηρός και “Στέλιος” ο Αλβανός.

Δύο συλλήψεις

Ένα ακόμη άτομο, 29 ετών αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη σήμερα από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με την επιβαρυντική περίπτωση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Επιπλέον για τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών, βομβών, πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων κ.λπ. ειδών πολεμικού υλικού καθώς και για υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποτυπώματα (δακτυλικό και παλαμικά) του 29χρονου ταυτοποιήθηκαν στο σπίτι που είχε μισθώσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου στην Περαχώρα Λουτρακίου στην Κορινθία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη επίσης στην Γλυφάδα ένας 23χρονος φερόμενος ως συνεργός του Ξηρού, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής οχήματος, τύπου βαν, που είχε εντοπιστεί σε ερημική περιοχή στο όρος Αιγάλεω.

Δακτυλικό του αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε στο κλεμμένο βαν. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο φορτηγάκι είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά από αξιοποίηση σχεδιαγραμμάτων διαφυγής, που είχαν βρεθεί στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο Ξηρός στην Ανάβυσσο.

Η Αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν προσαχθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, ένας 21χρονος και μία 34χρονη που φιλοξενούνουσαν τον Αλβανό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: