Αγρυπνία και φόρος τιμής για τον αστυνομικό Λιού




Χαιρετισμό απηύθυναν αστυνομικοί το Σάββατο στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο και τον επίτροπο της αστυνομίας, Μπιλ Μπράτον, καθώς αυτοί εισέρχονταν στην εκκλησία όπου πραγματοποιείται αγρυπνία ως φόρο τιμής στον έναν από τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί το περασμένο Σαββατοκύριακο από τα πυρά ενός Αφροαμερικανού.

Πριν από την έναρξη της αγρυπνίας για το θάνατο του Ουεντζιάν Λιού, ο Μπράτον συνέστησε στους αστυνομικούς να απέχουν από οποιαδήποτε «πράξη ασέβειας», αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες αστυνομικών στο πρόσωπο του ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια της κηδείας του άλλου αστυνομικού που σκοτώθηκε, Ραφαέλ Ράμος. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από την εκκλησία γύρισαν την πλάτη τους όταν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ξεκίνησε να εκφωνεί την ομιλία του.

«Η κηδεία ενός ήρωα αποτελεί θλιβερό γεγονός και όχι αφορμή για να εκφραστούν παράπονα», ανέφερε ο Μπράτον σε υπόμνημα που μοιράστηκε στους αστυνομικούς.

Η κηδεία του Λιού θα τελεστεί σήμερα, Κυριακή.

Οι δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί στις 20 Δεκεμβρίου από τα πυρά του 28χρονου Αφροαμερικανού Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τόσο ο Ράμος όσο και ο Λιού δεν είχαν καν τον χρόνο να αντιληφθούν τον δολοφόνο τους, καθώς ο Μπρίσλεϊ πλησίασε το περιπολικό τους από την πλευρά του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντάς τους ακαριαία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: